Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 08. 16:00, kedd | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Ötödik helyen zárt Bács megye labdarúgó válogatottja az országos döntőben

Ötödik helyen zárt Bács megye labdarúgó válogatottja az országos döntőben

A regionális selejtezőben a második helyen zárt a Bács megyei válogatott, így az országos döntőbe jutott az első helyet szerző Pest megyével együtt.

Ehhez a két csapathoz csatlakozott Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megye válogatottjai.

A december 5-6-án Pomázon rendezett mérkőzéseken jól kezdett Bács megye együttese, Hajdú-Bihart legyőzték, de Szabolcs-Szatmár válogatottjától vereséget szenvedtek, így nem jutottak be a vasárnapi döntőbe.

Tóth Pétert kérdeztük az országos döntő után, aki Bács megye kapuját védte.

-Hogyan láttad a kapuból a megyei válogatott teljesítményét, mi volt pozitívum és negatívum a tornán?

A tornán látottak alapján megérdemelt az ötödik hely, amit nem csak a kiváló játékosok miatt értük el, hanem igazi csapat volt a miénk, és itt beleértve játékost, szakmai stábot, gyúrót, technikai vezetőt és médiafelelősünket is. A negatívum talán az lehet, hogy nagyon szerettünk volna bejutni a legjobb négybe, és ez csak egy hajszálon múlott.

-Pomázon az első mérkőzés álomszerűen alakult, gólzáporos győzelem a hajdúságiak ellen, mi történ a második összecsapáson a szabolcsiak ellen?

A vereséget nem szeretném megmagyarázni, de a Hajdú-Bihar meccsünkre majdnem 20 perces késéssel jöttek ki a bírók, így ezzel a csúszással megrövidült a pihenőidőnk a Szabolcsi meccs előtt, amely cirka 30 perc volt. Sajnos az első 20 percben ez meg is látszott a játékunkon, hisz 2 gólos előnyt szerzett ellenfelünk. A második félidőben már az igazi oldalunkat mutattuk, de csak egy gólra tellett, így kiestünk. Szegény embert még az ág is húzza, hisz Szabó Tamás az utolsó percben kulcscsonttörést szenvedett.

-Először jutott be Bács megye az országos döntőbe, hogyan értékelt a szakmai stáb és a vezetők?

A pomázi helyszínen tartózkodott Csank János, Egervári Sándor, Halmai Gábor és több szakmai igazgató is, akik kiválasztottak minden csapatból a legjobb védekező és legjobb támadó játékost. A mi csapatunkból megérdemelten kapta a díjat Palásti Sándor (KHTK) és Szabó Szilárd (Borota).

-Ideális időpont volt a bajnoki szezon után megszervezni a megyei válogatottak tornáját?

Én úgy gondolom, hogy igen, mert ez az időszak, amikor legtöbb a pihenő, és van idő megszervezni ezt a rendezvényt.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.