Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. Július 23. 08:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Parti-túra címmel öt különleges zenei eseményből álló rendezvénysorozat várja a szabadtéri koncertek kedvelőit augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

A zenekedvelők az utolsó nyári hónapban gazdag palettáról válogathatnak, hiszen filmzene, forró latin dallamok és Orff Carmina Buranája mellett a könnyedebb retró műfaj is hallható lesz szimfonikus zenekari hangzásban - mondta el Tibenszky Móni Lisa, a produkció kommunikációs vezetője az MTI-nek.
A fesztivál nyitányaként augusztus 3-án este Cinemagic címmel válogatás hangzik el ismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.
Augusztus 10-én latin hangulat várja a város közkedvelt terére kilátogatókat, a zenekaron kívül táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke kétórányi időre - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolországba vagy a napsütötte Kubába.
A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezték. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.
Augusztus 24-én Orff ismert alkotása, a Carmina Burana hangzik el, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz. A nyáresti Parti-Túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknem 200 tagú zenekart.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra - Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált, amely nagy közönségsikert aratott a szolnoki és vidéki nézők körében egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították