Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 15. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Ösztöndíjjal támogatják a tehetséges félegyházi diákokat

Ösztöndíjjal támogatják a tehetséges félegyházi diákokat

Félegyházi és környékbeli diákok felsőfokú tanulmányait támogatja a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítvány által létrehozott Gál Pál műszaki ösztöndíj, amit a Gál testvérpár alapított.

A pályázatra április 30-ig jelentkezhetnek a kiskunfélegyházi járás területén élő, illetve ott tanuló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, továbbtanulni szándékozó középiskolások. A sikeres pályázó egy éven át minimum 60 ezer forint ösztöndíjat kap, utána pedig lehetősége nyílik szakmai karrierjét támogató megállapodás megkötésére.

Az ösztöndíjat Gál András Levente és Gál Pál Zoltán testvérpár a 23 éve elhunyt édesapjuk emlékére alapította azzal a céllal, hogy felkarolják a Kiskunfélegyházán tanuló, illetve onnan származó, műszaki érdeklődésű diákokat.

Gál András Levente a BAON internetes hírportál munkatársának elmondta, édesapjuk 1937-ben született Kiskunfélegyházán, az 1956 forradalom során a városban vállalt szerepe miatt végleg el kellett hagynia a szülővárosát, de úgy döntött, hogy Magyarországon boldogul tovább. Sikeres mérnök-feltaláló lett belőle több nemzetközi szabadalommal a saját erejéből, legtöbbször a politikai rendszer ellenében. – A fiatal műszaki tehetségek támogatásával, apánk mintájára szeretnénk rendre felmutatni az alföldi, kiskunsági magyar ember tehetségét, életerejét, szorgalmát és honszeretetét – fogalmazott Gál András Levente.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Kutatóintézet Alapítványnál lehet.
Cím: Budapest 1055, Falk Miksa u. 4. E-mail-cím: iroda@igazgatas.hu vagy gal@igazgatas.hu.

Címkék: ösztöndíj, Gál Pál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit