Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Október 22. 16:10, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Őszi vadászatok a Koppányoknál

Őszi vadászatok a Koppányoknál

2019. október 19-én az Alisca Nyilai Íjász Egyesület által szervezett őszi 3D versenyen vett részt, a Turul Koppány Íjászai HSE eredményes utánpótlás sportolója Kovács Máté, a Szekszárd melletti sötétvölgyi parkerdőben.

Csodálatos versenyhelyszín és verőfényes napsütés jellemezte a megmérettetést, ami összhangban volt Máté kimagasló, közel 76 %-os teljesítményével. Ez a teljesítmény természetesen Máténak egy ragyogó aranyérmet hozott modern pusztai íj kategóriában.

2019. október 20-án, a Koppányok 4 fős csapata utazott Bujákra, a Cserhát Kupa 3. fordulójára, amely egyben záróversenye is volt a sorozatnak. A 3 dimenziós vadászversenyen, 24 célállaton 2-2 lövést kellett leadni a versenyzőknek, egy körben. Óriási létszámú, nagy kihívás volt ez az örömíjászat, mert több mint 200 versenyző állt lőállásba, ezen a reggel még hűvős, ködös őszi vasárnapon. Délelőtt kisütött a napi, és a Cserháti-hegység aranyló színben tündöklő fái kellemes árnyékot adtak az íjászoknak. Technikás verseny volt, a hegység adta terepviszonyoknak köszönhetően, nehezen saccolható céltávokkal.

A következő eredmények születtek:

Modern pusztai íj kategóriában: Bicskeiné Csányi Mária 3., Balanyi Sándor 14. helyet szerezte meg.

Vadászreflex íj kategóriában: Dinnyés Gyula a 6., Kis Mónika pedig az 5. helyen végzett.
A sorozat eredménylistáján Kis Mónika éppen lecsúszva a dobogóról a 4. helyen, míg Dinnyés Gyula a 2. helyen zárta a versenysorozatot.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.