Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 13. 14:55, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Összekötő út a Kis-Szegedi és az 5. számú főút között

Összekötő út a Kis-Szegedi és az 5. számú főút között

Rövidesen megoldódhatnak a Gyémánt lakóparkban és a környékben lakók közlekedési problémái.

Rövidesen megoldódhatnak a Gyémánt lakóparkban és a környékben lakók közlekedési problémái. A tervek szerint összekötő út épül a Kis-Szegedi és az 5. számú főút között, valamint a nyugati elkerülőig kiépítik a Kis-Szegedi utat.

Wellness fürdőt kíván építeni a Gyémánt lakópark szomszédságában a Hungary Meat Kft. A létesítmény megközelítése és kiszolgálása érdekében a cég a településrendezési szerződésben vállalta, hogy két nyomvonalon járható, nagy teherbírású aszfalt utat épít a hatályos jogszabályoknak megfelelő vízelvezető árokkal, padkával. A wellness fürdő megvalósulása esetén ugyancsak a beruházó feladata az út kialakításához szükséges terület megvásárlása, az engedélyek, geodéziai munkák költségeinek finanszírozása. A létesítmény használatbavételi engedélyét a város csak az utak elkészülte után adja ki. Az útépítésekről szóló szerződést a képviselő-testület az területrendezési tervének módosítása kapcsán jóváhagyta.

A területek jól megközelíthetők főutakról, a lakott területek zavarása nélkül, ugyanakkor a belterület közelsége miatt a keletkező munkahelyek könnyen elérhetők a városból és a közmű infrastruktúrák kiépítése is megoldható a hálózatok bővítésével. Az önkormányzati tulajdonú terület gazdasági átminősítése az értékesítésből származó bevételeken túl a keletkező munkahelyek miatt is előnyös. A lakópark szomszédságába tervezett szabadidős funkciók (játszótér, teke- és bowlingpálya, lovassport, kis strand) nem csak a megépített lakások értékét emelik, hanem a város lakosságának kikapcsolódásához is kínálatot jelentenek. Az érdekek az eltérő funkciók ellenére megférhetnek egymás mellett. Szükséges az együttműködés a beruházó és a város között az elkerülő útról tervezett közös közlekedési csomópont, az 5-ös úti közvetlen gyűjtőút-kapcsolat (mezőgazdasági áruháztól) és a város felőli vasúti átjáró biztosításának kiépítése végett is – olvasható az előterjesztés indoklásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.