Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. December 19. 14:25, szombat | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Összefogással segítettek a leukémiás Panka családjának

Összefogással segítettek a leukémiás Panka családjának

A négygyermekes gátéri Csányi család utcán parkoló autóját egy ismeretlen kamionos december 10-én hajnalban törte össze.

Egy héttel később, december 17-én pedig – egy példaértékű összefogásnak köszönhetően – egy másik autó állt a család rendelkezésére, amit kiskunfélegyházi és környékbeli autókereskedők és magánszemélyek felajánlásái tettek lehetővé.

A Csányi család számára azért is nélkülözhetetlen a jármű, mert legkisebb lányukat, Pankát – akinél tavaly a leukémia egyik fajtáját diagnosztizálták – műtétek és terápiák után most is budapesti kezelésekre kell rendszeresen hordani, és a kislány tömegközlekedéssel nem utazhat. Az édesanya kétségbeesett Facebook-posztja után a félegyházi Hanák Car Kft. tulajdonosa gyűjtésbe kezdett és gyakorlatilag egy óra leforgása alatt összeadták a család új autójának árát. A Ford Focus, amelyet most új gumikkal, teljesen felszerelve átadtak a családnak, még néhány meglepetést is tartogatott. Időközben szintén önzetlen felajánlásoknak köszönhetően a család minden gyermekének, egyenként 50 ezer forintos vásárlási utalvány, 2021. évi autópálya matrica, valamint egy üzemanyagtöltő állomás jóvoltából két tank üzemanyag is szerepelt az ajándékok sorában.

Az autó kulcsait Hanák Zoltántól Panka vette át, aki nagyon boldog volt, hogy új autójuk lett. Elmondta még, hogy most a legjobb neki, hiszen karácsonykor itthon lehet és együtt lesz a család. Végezetül elárulta, hogy írt a Jézuskának és egy fényképezőgép még a szíve vágya.

Panka szülei köszönetüket fejezték ki és elmondták, hogy nagyon megható az emberek jósága és szeretete, amelyet már több ízben volt szerencséjük megtapasztalni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)