Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 13. 17:09, hétfő | Helyi
Forrás: tamtraco.hu

Őssejtszállítás megfelelően

Őssejtszállítás megfelelően

A köldökzsinórban található kilenc hónapos őssejtek toleránsabbak immunológiailag, mint a kialakult felnőtt szervi őssejtek.

A csontvelőből, a vérből és a köldökzsinórvérből származó őssejteket vérképző és immunrendszeri betegségek kezelésében használják transzplantációra. Őssejteket többféle módon nyerhetünk, amelyek forrása a köldökzsinórvér. Magyarországon belül és a határon túl is közel tízezer gyűjtött őssejtmintát szállítottak hibamentesen 2016-os és végéig, megbízóink teljes megelégedésére. A szettek gyűjtését Magyarországon belül gyűjtőfuvarral végezzük. A határon túli gyűjtési megbízásokat általában egyedi fuvarral oldjuk meg, amennyiben a távolság ezt indokolja. Az őssejtek nem specializálódott, osztódásra képes sejtek, alkalmasak elhasználódott, károsodott, hiányzó sejtek pótlására a betegeken, amikor állapotuk károsodik.

A szülést követően a köldökzsinórból, méhlepényből levett, őssejteket tartalmazó köldökzsinór-vér szállítás a TamTraCo legszámottevőbb üzletága. Megbízók a hazánkban jelenlévő szövet és sejtbankok az üzletágban. A köldökzsinórból levett vért (köldökzsinór-vér), a köldökzsinór egy 10-15 cm- es darabját és a méhlepényből kinyert vért) levételre és szállításra alkalmas levételi szettbe gyűjtik a szülés során. A szerződött partnerek, azaz őssejtbankok számára biztosít egy webes adminisztrációs felületet, melynek a mintaszállítás megrendelése nonstop megtörténhet. A levételi szetteket szigorú szabályok alapján úgy készítik el, hogy alkalmasak legyenek a minta minőségének megőrzésére és hőmérséklet meghatározott tartományban tartsák. A mintaszállítást a Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiállított engedéllyel végezzük. Call Centerünk a nap 24 órájában elérhető, így a mintavétel bejelentése a szülék és a megbízóink számára folyamatosan biztosított.

Hazánkban közel száz kórházzal (állami és magánnal együttvéve) állunk napi szinten kapcsolatban. A szállító személy kiválasztásakor törekszünk arra, hogy minden tekintetben képviseljük megbízóinkat a minták átvételekor történő kommunikációban. A járművek felszereltsége, logisztikai rendszerünk professzionális kialakítása teszi lehetővé, hogy a bejelentett, mint a megbízó által támasztott szállítási protokoll szerint kerüljön felvételre, szállításra és leadásra a megbízó laboratóriumban. Az eredményhez természetesen a személyzet képzettsége és elhivatottsága is pluszként szolgál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.