Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2013. Április 18. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: BRFK

Országos szintű sebességmérés

Országos szintű sebességmérés

Három napos – április 18-19-20. – országos elrendelésű TISPOL (European Traffic Police Network) közlekedési akció kezdődött a mai napon

Három napos – április 18-19-20. – országos elrendelésű TISPOL (European Traffic Police Network) közlekedési akció kezdődött a mai napon. A rend őrei elsősorban a gyorshajtókat kívánják kiszűrni. A TISPOL éves ellenőrzési terve alapján 2013-ban összesen kilenc nemzetközi közúti ellenőrzésre kerül sor. Ezek az ellenőrzések alapvetően az olyan nem kívánatos járművezetői magatartások ellen irányulnak, melyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik Európa útjain, s megfelelnek a közösségi közlekedéspolitikai elvárásoknak.

2013-ban az európai rendőrök két-két alkalommal fokozott közlekedésbiztonsági kampány keretében ellenőrzik a sebességhatárok megtartását, a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszerek használatát, továbbá fellépnek az ittasan, ill. drog hatása alatt vezetőkkel szemben. A tehergépjárművekre vonatkozó szabályok megtartásának, valamint az autóbuszok forgalmának ellenőrzésére idén három alkalommal kerül sor. A magyar rendőrség ezeket az akciókat jellemzően a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen hajtja végre, tekintettel a szakmai partnerségre, továbbá arra, hogy a két hatóság részben eltérő jogosultságokkal rendelkezik a közúti ellenőrzések végrehajtása terén (a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtása jellemzően az NKH hatáskörébe tartozik). Az előzőekre tekintettel az ellenőrzési időpontok konkrét meghatározása évek óta közösen történik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 13:00, szerda | Helyi

Átadták az Ipari Park II. ütem beruházást Kiskunfélegyházán

Befejeződött a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem beruházása. A projektzáró rendezvényt ma (november 25-én) rendezték meg.

2020. November 25. 09:20, szerda | Helyi

Ezeket a tisztítószereket soha ne keverjük

Most, hogy egy világméretű járvánnyal küzdünk, még a szokásosnál is kiemeltebb figyelmet kap a fertőtlenítés és úgy általában a takarítás.

2020. November 25. 08:58, szerda | Helyi

Horrorvideót tett közzé a Nébih

Azonnal felfüggesztették a csongrádi sütőipari üzemet.