Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. November 30. 12:08, kedd | Helyi

Országos pénzügyi verseny döntőjében a közgések

Országos pénzügyi verseny döntőjében a közgések

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny egy pénzügyi, számviteli, adózási szakmai verseny, amelyre immár másodjára adtuk be a jelentkezésünket csapatként.

A tavalyi szezonban országos 3. helyezést ért el a csapatunk, de úgy gondoltuk, hogy idén is jelentkezünk, és megpróbálunk felülkerekedni a tavalyi eredményünkön.

A verseny első fordulójára idén is több száz csapat jelentkezett, amelyből megyénként 10 csapat jutott tovább a második fordulóba. Az első rész egy online kitölthető, 50 kérdésből álló feladatsor volt, amelyre 50 perc állt rendelkezésünkre. Iskolánkból a mi négyesünk jutott ki győztesen a megyei fordulóba, de ezt nagyon nagy izgalmak előzték meg, hiszen úgy éreztük, hogy kissé alulteljesítettünk. Ennek ellenére mégis bejutottunk, és ezen felbuzdulva gőzerővel készültünk a második fordulóra.

A megyei forduló szintén egy 50 kérdéses kvízzel indult, amelyen az addiginál is sokkal jobb eredményt értünk el, ez rengeteg motivációt adott nekünk a második, szóbeli részhez. A szóbeli rész Zoom-on keresztü bonyolódott a járványügyi helyzet miatt, és sajnos a döntő is csak így kerül megrendezésre.

A verseny szóbeli szakaszán először minden csapat 5-5 villámkérdést kapott. Az, hogy melyik csapatnak milyen témában kell szerepelnie, az alapján döntötték el, hogy egytől tízig választanunk kellett egy számot. Ebben a részben viszonylag sok témát érintő kérdést kaptunk, például ingatlanok, kriptodevizák vagy említhetnénk a nyugdíjpénztárak működését is.

A kifejtős rész témájának kiválasztása is ugyanezzel a metódussal történt, itt a fekete pénzzel és a KATA adózókkal kapcsolatosan kellett számot adnunk a tudásunkról. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert sikerült olyan számokat választanunk, amelyekhez számunkra nagyon jó és kedvező témák tartoztak. Ezt bizonyítja az is, hogy a zsűritől nem igazán kaptunk negatív kritikát, a többi csapattal ellentétben. És ez volt az, ami hatalmas reményt adott nekünk arra, hogy talán mi, a BBB csapata lesz a megyei forduló győztese Bács-Kiskun megyében.

Bár azt ígérték, hogy a verseny eredményét még aznap este kihirdetik, de sajnos ez elhúzódott egészen másnap délig. Emiatt nagyon fokozódtak az izgalmaink, de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sokkal nagyobb volt az örömünk, amikor a feltevéseink beigazolódtak, és tényleg a mi csapatunk nyert, ezzel továbbjutva a december 9-ei döntőbe.

Hihetetlenül boldogok voltunk és vagyunk, illetve rettentően hálásak vagyunk a szakmai tanárainknak, akik nagyban hozzájárultak a szakmai tudásunk bővítéséhez, ezzel ilyen szép eredményeket elérve.

Innentől már nincs más hátra, mint előre, minden erőnkkel készülünk az országos döntőre. Izgatottan várjuk a feladatokat, és reméljük, hogy jobbnál jobb eredményekkel gazdagíthatjuk a Közgé hírnevét.

Kengyel Tímea – Madzsara Viktória – Patyi Erika Fanni – Oláh Vanessza 2/14/Pr osztályos tanulók, azaz a BBB csapat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)