Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 26. 16:41, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Országos erőemelő versenynek ad otthont Félegyháza

Országos erőemelő versenynek ad otthont Félegyháza

Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát és Elit Show-t rendeznek Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban 2020. május 8-9-10-én.

A háromnapos sporteseményre ingyenesen látogathatnak el az érdeklődők.
Előző évben Mezőkeresztesen rendezték meg a rangos megmérettetést, idén pedig Patyi Zoltán pályázata nyerte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga vezetőségének tetszését, így Kiskunfélegyháza kapott lehetőséget a helyszín biztosítására.

Patyi Zoltán már 11 éve szervez teremfoci bajnokságokat, így rutinosan kezdett hozzá a legapróbb részletek kidolgozásába is. Európa és világbajnok felesége (Kárpáti Beáta) révén pedig lehetősége nyílt már számos hasonló verseny kulisszatitkainak megismerésére.

- Az ország minden területéről várjuk a versenyzőket, nagyságrendileg ez körülbelül hét-nyolcszáz főt jelent. Nagyon sokan támogatják a rendezvényt, nemcsak kiskunfélegyházi vállalkozók, hanem a környékbeli településekről is egyre több szponzor jelentkezik – nyilatkozta lapunknak Patyi Zoltán.

- A versenyzők erőemelésben, guggolásban, fekvenyomásban, felhúzásban és bicepszben fogják összemérni erejüket. Mindhárom nap végén eredményhirdetést tartunk, ahol az első három helyezett serleg és oklevél jutalomban részesül. Szombat este tartunk egy Elit Show-t is, ahol az elmúlt évben legjobban teljesítő versenyzők mérettetik meg magukat – részletezte a fő szervező, aki azt is elárulta, hogy díszvendégeket is invitáltak a rendezvényre: Varga Mihály pénzügyminiszter, Csányi József polgármester, Böjte Csaba ferences-rendi szerzetes és Hajagos Gyula atya személyében.

A rendezvény program terve:
2020. május 8. (péntek) 09.00 óra: Ünnepélyes megnyitó
2020. május 8. (péntek) - 9:30 órától: RAW + EQ: Erőemelés-guggolás-felhúzás: összes nő + férfi ifjúsági, junior, masters, open 90 kg-ig

2020. május 9. (szombat) – 9:30 órától: RAW + EQ Erőemelés-guggolás-felhúzás: férfi ifjúsági, junior, masters, open 90 kg felett
2020. május 9. (szombat) - 18.00 órától: ELIT SHOW összes indulója, erőemelés-fekvenyomás-felhúzás

2020. május 10. (vasárnap) – 9:30 órától: RAW + EQ Fekvenyomás-bicepsz: összes nő + férfi ifjúsági, junior, masters, open összes induló ELIT SHOW - egyedi érmekkel

(Nyitófotó: gym exercises)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.