Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Április 28. 15:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Országfutás a katonaság népszerűsítésére

Országfutás a katonaság népszerűsítésére

A Toborzó Országfutás 2016 futói április 27-én délelőtt érkeztek a Hősök parkjába.

Az esemény a honvédséget népszerűsíti olyannyira, hogy akár jelentkezni is lehetett a katonaság kötelékébe. Nem csak a fiatalokat akarták elcsábítani a főtéri toborzó akcióval, hanem 65 éves korig bárkit.

A futókat fiatalok, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai és a hódmezővásárhelyi katonazenekar fogadta, Csányi József, városunk polgármestere pedig ünnepi beszédével köszöntötte őket.

A honvédség fontossága megkérdőjelezhetetlen volt egész történelmünk során csakúgy, mint napjainkban. Városunknak is nagy múltra tekint vissza a haza védelmében betöltött szerepvállalása. Gondoljunk csak Petőfi Sándorra, aki fontos szerepet vállalt az 1848-as 49-es szabadságharcban. Épp a múltbeli büszkeségeink kapcsán is ösztönöznünk kell azt, hogy a fiatalok is bekapcsolódjanak a haza védelmébe. Ezért is tartotta fontosnak városunk polgármestere azt, hogy Kiskunfélegyháza is csatlakozzon a „Toborzó ország futás 2016-hoz”.

Az eseményen megjelenteket Durgó Tamás százados, a hadkiegészítő és központi nyilvántartó parancsnokság irodavezetője is üdvözölte. Beszédében elmondta, hogy ezzel a futással is népszerűsíteni szeretnék a katonai életpályát és szeretnék, ha minél többen vállalnák a katonai szolgálatot a fiatalok közül is. Ehhez minden szükséges információt megkaptak az érdeklődők. A „Toborzó Ország-futás 2016” április 13-án indult Budapestről, és 2016 kilométer megtétele után érkezik vissza a fővárosba.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.