Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 28. 08:31, szerda | Külföld
Forrás: mti

Oroszországban megjelent az első hazai bankautomata

Oroszországban megjelent az első hazai bankautomata

Bemutatta az első orosz gyártmányú bankautomatát a Tinkoff Bank - közölte kedden a RIA Novosztyi hírügynökség.

"Ez az első üzembe helyezett ATM, amelyet nemcsak Oroszországban terveztek, de itt is szereltek össze, hazai berendezések és alkatrészek felhasználásával" - közölte a bank sajtószolgálata.

A készülék létrehozásában a Bankom műszaki és gyártási vállalat segített, amely tavasszal vált a Tinkoff Bank rendszerének részévé.

A bankautomata támogatja a készpénz érintésmentes kártya, telefon és QR-kód használatával való befizetését és felvételét. A rendszer különböző pénznemekkel működhet.

A Vzgljad című lap szerint a fejlett technika exportjával foglalkozó Rosztyeh állami cég tavaly augusztusban mutatta be az első teljes készpénz-újraforgalmazásra képes orosz ATM-et az Armija-2021 nemzetközi haditechnikai fórumon. Korábban a Sputnik rádió arról számolt be, hogy két orosz bank Törökországba és az Egyesült Arab Emírségekbe Mir kártyás ATM-eket kíván telepíteni.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.