Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Augusztus 30. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Óriási sikere volt a hétvégi halászlé-főző versenynek

Óriási sikere volt a hétvégi halászlé-főző versenynek

Balla László alpolgármester 2019-ben rendezett először halászlé-főző versenyt Kiskunfélegyházán a Kőfaragók-terén.

Már akkor nagy sikere volt a rendezvénynek, így a folytatás nem volt kérdéses a szervezők számára. Sajnos az elmúlt évben fennálló járványhelyzet nem tette lehetővé a verseny megszervezését, idén azonban teljes erőbedobással készültek a rendezvény színvonalas lebonyolítására, mellyel jócskán túlszárnyalták az első év sikereit is.

Augusztus 28-án Balla László alpolgármester az ünnepélyes megnyitón elárulta azt is, hogy idén 34 csapat nevezett a főzőversenyre és ezúttal jótékonysági megmozdulás is áll a rendezvény hátterében. Az elkészült halászléből és túrós csuszából ugyanis a rendezvényre látogatók 500 forintért vásárolhattak egy adagot, az ebből befolyt összeget pedig Farkas Zsoltnak, a közelmúltban súlyos balesetet szenvedett tűzoltónak, sportolónak ajánlottak fel támogatásként.

A rendezvényen Lezsák Sándor, a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke is tiszteletét tette és elismerő pillantásokkal méltatta a bográcsok körül szorgoskodó versenyzőket és a színpadi produkciókat.

A délután folyamán Fehér Zoltán vezetésével a Félegyházi Citerás Duó citerazenével, Lízik-Varga Katica gitárzenével és énekkel, Kiss Ákos Jenő nótákkal szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. A Padkaporos, az Art Kingdom Dance, aLatin Dance Klub valamint a Silver Step Táncegyüttes vérpezsdítő táncokkal teremtették meg az alaphangulatot, a főzőverseny eredményhirdetését követően pedig a Charge Együttes élő koncertjén vehettek részt az érdeklődők.

A rendezvényen mintegy 462 ezer forint gyűlt össze Farkas Zsoltnak, emellett Csányi József polgármester is felajánlott számára egy éves uszodabérletet, amely a felgyógyulását segítheti.

(Fotó: Rácz Túrkevei Lajos zsűrielnök és Farkas Zsolt)

Zsolt az alábbiakban köszönte meg a közösségi oldalon mindenkinek a segítségét

„Szeretnék köszönetet mondani! A II. Félegyházi Halászléfőző versenyen annyi TÁMOGATÁST, SZERETETET, JÓSZÓT kaptam, hogy úgy érzem meg kell emlékeznem róla. Magas színvonalú, jó hangulatú rendezvény volt.

Ha tehetném, mindenkinek egyesével megköszönném, aki ott volt és hozzájárult az eseményhez. Valamint a támogatásokhoz, amit átadtak nekem az esemény végén. Nagyon hasznos segítségek a rehabilitációmban és a sport felkészülésemben is.
Sajnos ezt személyesen nem tudom megtenni így, itt próbálom meg.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK!

Valamint van pár személy akinek külön is hálával tartozom! Köszönöm a bizalmat!
Illés Gyula, Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere, Balla László Kiskunfélegyháza alpolgármestere, Simon Zoltán, Szabó Zoltán, Rácz Túrkevei Lajos, Nagy Viktor WoD Factory edző.

Párommal, Tóth Timivel nehéz időszakon vagyunk túl, de elindultunk egy úton. Egy JÓ úton! Közösen küzdünk nap, mint nap. Nélküled ez nem menne! Köszönöm neked, hogy kitartasz mellettem. Családomnak, akik velem vannak mindig.

Végül pedig Bács-Kiskun megye és Kiskunfélegyháza tűzoltóinak, akik egy emberként állnak mellettem.
Mindent elkövetek, hogy megszolgáljam a bizalmat és a támogatást! Ennyi jó emberrel körülvéve nem is lehet mást tenni. Megyünk előre!!!”

A főzőverseny zsűrijének – Rácz Túrkevei Lajos elnökletével – nehéz dolga volt ugyan, de végül megszületett az eredmény:

1. Búza Flórián csapata
2. Cseh Imre csapata
3. Bajáki Mihály csapata

Balla László alpolgármester, a rendezvény megálmodója és fő szervezője elégedetten zárta a napot és annyit elárult, hogy az óriási érdeklődés miatt jövőre a tér mellett több utcára is ki fogják terjeszteni a rendezvény színterét.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)