Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 08. 09:04, szerda | Bulvár
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Óriási összeget adományoz a Twitter alapítója a koronavírus elleni harcra

Óriási összeget adományoz a Twitter alapítója a koronavírus elleni harcra

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.

Az amerikai Forbes magazin a közlésre reagálva megjegyezte: eddig ez a legnagyobb összegű felajánlás, amelyet egyetlen magánszemély tett a betegség leküzdésére.

Dorsey kiemelte, hogy a járvány elmúltával az összegből segítené az egyetemes alapjövedelem biztosítását, a nők egészségi állapotát akarja javítani, valamint oktatási célkitűzéseket kíván támogatni.

"Miért alapjövedelem, lányok egészsége és oktatás? Mert szerintem ez a legjobb hosszú távú megoldás a világ létező problémáira" - írta a közösségi platform vezetője.

Dorsey közölte azt is, hogy az átláthatóság érdekében valamennyi adományt egy nyilvános Google-oldalon lehet követni. A honlap listájából kiderül, hogy az új típusú koronavírus elleni küzdelemre eddig Laurene Powell Jobs (az Apple informatikai cég alapítójának, Steve Jobsnak az özvegye) és Leonardo DiCaprio színész tett nagy összegű felajánlást.

A Pulitzer-díjat odaítélő bizottság kedden közölte, hogy elhalasztják az idei győztesek bejelentését, valamint az ahhoz kapcsolódó ünnepséget. Az eseményre április 20-a helyett május 4-én kerül sor.

Dana Canedy, a Pulitzer-díj bizottságának munkatársa közölte, hogy a grémiumban sok újságíró is van, aki jelenleg a koronavírus-járvány frontvonaláról tudósít.

A The Washington Post című lapnak nyilatkozva Canedy úgy fogalmazott: "ez a pillanat minden korábbinál jobban megvilágítja, hogy az újságírás küldetése életbe vágóan fontos közszolgálat. S megmutatja az irodalom és a művészetek képességét arra, hogy embert próbáló időkben felemeljék az emberi lelket".

A munkatársnő hangsúlyozta: a Pulitzer-díj továbbra is folytatja "több mint évszázados megbízatását e kiválóságok megünneplésére".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára