Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 22. 10:24, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Óriási előrelépés a félegyházi kórház életében

Óriási előrelépés a félegyházi kórház életében

Február 21-én kerültek ünnepélyes átadásra a kórház korszerű berendezésekkel felszerelt szakrendelései az új 600 m2-es szárnyrészben. (Fotók: Bús Csaba - BAON)

Ezentúl tágasabb környezetben, kulturált körülmények között fog folyni a gyógyítás városunkban is.

A beruházás mintegy 1 milliárd 300 millió forintos pályázati támogatással valósult meg. A megnyitó napjára szinte minden részleg át tudott költözni már az új helyre, amelyik pedig még nem (fül-orr-gégészetet, valamint a foglalkozás egészségügy), az a jövő héten már minden bizonnyal az új szárnyban fogadja az ellátásra várókat.

„A legfőbb célunk az volt, hogy fejlesszük a járóbeteg szakellátást, biztosítsuk a nappali és a belgyógyászati ellátást, megújítsuk a röntgenparkot, de az is, hogy új szakrendelőkkel bővüljön a félegyházi kórház. A projekt megvalósításának köszönhetően sikerült kialakítani egy 21. századnak megfelelő egynapos sebészeti egységet is. Mindez azért történt, hogy a betegek itt helyben kaphassanak ellátást, ne kelljen Kecskemétre utazniuk” - mondta Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója az avatóünnepségen.

A beruházásnak köszönhetően megújult a kórház műszerparkja is. A hagyományos röntgenfilmeket felváltotta a digitális rögzítés, amely egyúttal lehetővé teszi a teleradiológiát is, vagyis az elkészült radiológiai kép konzultáció, illetve diagnosztikai célzatú elektronikus úton történő továbbítását. Ezenkívül korszerűbbre cserélődött az ultrahang berendezés is, valamint az új műtőasztalok és lámpák is szintén a színvonalas betegellátást hivatottak elősegíteni.

Az avatási ünnepségen dr. Mészáros János államtitkár helyettes szintén csatlakozott a felszólalókhoz. Elmondása szerint amikor 1994. októberében az első munkanapját töltötte frissen végzett orvosként kórházunkban, még nem gondolta, hogy egyszer majd helyettes államtitkárként egy új szárny átadásán elmondhatja azokat a köszöntő szavait, amelyekkel el lehet ismerni a megvalósításban részt vevők munkáját.

Csányi József polgármester így fogalmazott: - Kiskunfélegyháza és a kistérség egészségügye a 21. századba lépett ezzel a kórház fejlesztéssel. Elmondhatjuk azt, hogy nemcsak a betegeket, hanem az orvosok és az itt dolgozókat is szolgálja ez a fejlesztés. A magyar kormányzat megtette az első lépést annak érdekében, hogy a félegyházi és a kistérségi egészségügy fejlődjön, így Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának is lépést kell ezzel tartani. Megkezdtük tehát a városban lévő háziorvosi rendelők felújítási stratégiájának a kidolgozását. Már idén is jelentős összeget fordítunk arra, hogy a kórház fejlesztéséhez kapcsolódóan a háziorvosi rendelők is fejlesztésre kerüljenek.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy a magyar kormány az elmúlt öt évben 337 milliárd forintot biztosított a kórházak fejlesztésére. Ebből mintegy 3 milliárd forintot használhatott fel Bács-Kiskun megye, Félegyházának pedig valamivel több mint egymilliárd. „Jó érzés tudni azt, hogy itt a választókerületemben ilyen óriási a lendület.” – mondta az országgyűlési képviselő. Hozzátette: reméli, hogy a következő napokban, hetekben a város és a kistérség közvéleménye is alátámasztja azt a tényt, hogy a kormányzati erőforrásokból Félegyháza és térsége is kiérdemelten részesült.

Az ünnepélyes esemény zárásaként a kórház új szárnyát Hajagos Gyula atya és Hatvani Zsófia áldotta meg.

Címkék: avatás, kórház

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok