Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 22. 13:03, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok/közút

Óriás karácsonyfát varázsolt a Megyeri hídból a közút - VIDEÓ

Óriás karácsonyfát varázsolt a Megyeri hídból a közút - VIDEÓ

A Magyar Közút ütős ünnepi fotótémát biztosít idén a karácsony szerelmeseinek, ugyanis a főváros melletti Megyeri híd átváltozik az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává.

A híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei három napon keresztül, december 21-23. között speciális díszkivilágítást kapnak, így lesz hatalmas, zöldellő karácsonyfa az ikonikus, monumentális építményből – közölte közleményében a közútkezelő.

A 100 méter, vagyis 35 emelet magas híd pilonjának egyedi fényfestését az ünnepre való ráhangolódás jegyében a kijelölt napokon 16 és 24 óra között bárki megcsodálhatja. Fontos közérdekű információ ugyanakkor, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni a nem mindennapi látványt, semmiképpen ne álljon meg a leállósávon, azt csak műszaki hiba esetén lehet használni. A Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig az útbaigazító táblák segítségével mindenki könnyedén és legfőképp biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a nem mindennapi látványossághoz. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon következő napokban, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A díszvilágítás idején az Országos Polgárőr Szövetség járőrei is folyamatos szolgálatot teljesítenek a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon az ott tartózkodók biztonsága érdekében, míg a közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd.


Érdemes lesz követni a Magyar Közút Instagram, TikTok, Youtube és Facebook oldalát a következő napokban, ahol a fényfestés idején és után is további részleteket, fotós és videós tartalmakat is megosztanak majd. A társaság azt kéri, hogyha valaki lencsevégre kapja a közutas karácsonyfát és megosztja közösségi oldalain, használja a #MagyarKozut és a #MegyeriKáracsony hashtageket, illetve jelölje a Közút oldalait, hogy a legjobb fotókból később összeállítást publikálhasson a közösségi oldalain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.