Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2022. December 15. 19:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára rányomta a bélyegét az a tény, hogy "letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét korrupciós vádakkal".

A kormányfő azt mondta: mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de "most már olyan szintet ért el a dolog", hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.

A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek - jelezte Orbán Viktor.

Hozzátette: sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek.

A miniszterelnök közölte: csütörtökön meghallgatták az Európai Parlament elnökét, "felszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.