Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: háborús helyzetben nyugalomra van szükség

Orbán: háborús helyzetben nyugalomra van szükség

Háborús helyzetben vagyunk, ilyenkor nyugalomra van szükség - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormányfő kifejtette: reggel is ülésezett a nemzetbiztonsági operatív törzs, áttekintették az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit.

Hangsúlyozta: a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból, ezért Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a háborús övezetbe - jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta, arról is dönteniük kellett, hogy átengednek-e fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon. "Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk át ilyen szállítmányokat" - közölte, hozzátéve: azért, mert Kárpátalján magyarok élnek "és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat".

"Természetesen humanitárius segítséget biztosítunk", vasárnap és hétfőn is érkeztek magyar segélyszállítmányok Ukrajnába, "az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig folyamatosan gondoskodunk" - zárta szavait a miniszterelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő