Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 18. 08:29, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltá

Orbán: a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet

Orbán: a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, "mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk". Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nagyon aggasztja azonban, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, "van potenciálisan hárommillió beteg emberünk" - hangsúlyozta Orbán Viktor, és arra kért mindenkit, "ne üljön föl a szép nyári hangulatnak", aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát.

Az adóemelés méreg

Az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne - fejtette ki.

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön.

A következő évet az ország és a családok "visszaerősítésére" kell használni - jelentette ki. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és - ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot - visszaadni a befizetett adót - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.