Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 01. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Orbán: a védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet

Orbán: a védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet

A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóban vasárnap,

azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát. A kormányfő úgy fogalmazott: "a koronavírus-járvány harmadik hulláma támad, ami erősebb lesz, mint az előző kettő". Ezért arra kérte a magyarokat, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat.


Orbán Viktor úgy fogalmazott: "érdemes hallgatni az okosabbra", a vakcinát ugyanis azután kapta meg, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői is oltassák be magukat.

A videóban bemutatták, ahogy testhőmérséklet-mérést, kézfertőtlenítést, valamint orvosi vizsgálatot követően a miniszterelnököt is beoltják a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján. "Sárkány ellen sárkányfű" - jegyezte meg a kormányfő a vakcina beadása előtt.

A videóban az oltóorvos is azt mondta: a legjobb oltóanyag az, amit már megkapott a páciens.

Orbán Viktor az oltást követően a Karmelita kolostorban nyilatkozva azt mondta, "kutya baja", ezért arra biztatott, hogy senki se féljen a védőoltástól.

Hozzátette: a Vajdaságban magyarok tízezrei és már Magyarországon is több ezren kapták meg a kínai vakcinát. Bízzanak a magyar szakemberekben! - kérte Orbán Viktor.

Címkék: koronavírus, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben