Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2013. Június 07. 10:59, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Orbán: A legrosszabbra is fel kell készülni

Orbán: A legrosszabbra is fel kell készülni

Orbán Viktor péntek reggel arról tájékoztatott, hogy a Duna az osztrák–magyar határszakaszon elérte a valaha mért legmagasabb vízszintet. A védekezési munkálatokat az állam veszi át a településektől.

„A helyzet letisztult, sajnos a határszakaszon, a valaha mért legmagasabb vízállás feletti szintet mértük” – rögzítette péntek reggeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor Győrben. Hozzátette: „a pontos számot este fogjuk megtudni”. A miniszterelnök kijelentette, a legrosszabbra is fel kell készülni, ezért minden korábbinál nagyobb összefogásra van szükség. „Eddig sem emberi tragédia, sem anyagi kár nem történt, a munkálatok fegyelmezetten folynak. Az összes tegnap kiadott utasítást végrehajtották az emberek. Történt egy sajnálatos dolog is, különböző rémhírek terjedtek el a védekezéssel kapcsolatban. Kérem, hogy senki ne üljön fel a rémhírterjesztésnek” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Elhangzott, Győr-Moson Sopron megyében nyolc településen folynak védekezési munkálatok, és eddig 25 embert kellett kitelepíteni. Komárom-Esztergom megyében 38 embernek kellett elhagynia otthonát, és két elzárt település van. A kormányfő jó hírnek nevezte, hogy Ausztriában és Németországban már nem esik az eső, tehát a Duna felső szakaszain már nem duzzad tovább a folyó. Megjegyezte: jelenleg a magyar szakaszokon 305 kilométeren folyik elsőfokú, 199-en másod- és 63 kilométeren harmadfokú védekezés.
Orbán: Átvesszük az irányítást

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy péntektől az állam átveszi a településektől a védekezés irányítását, és mostantól a katasztrófavédelem tisztjei irányítják a feladatokat. Egy helyen Győrújfalunál a részű megcsúszott csütörtökön, de sikerült rendezni a helyzetet, megerősítették a gátat. Megjegyezte, elképzelhető, hogy a komáromi kórházból ki kell menekíteni a betegeket, Pest megyében viszont csak Kisorosziban kellett kitelepítést végezni. Végül elmondta, a büntetés-végrehajtási intézetekből is kivezényeltek embereket a gátakra.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 12:02, csütörtök | Belföld

Kocsit akart lopni, késelés lett az álvásárlásból

Jármű önkényes elvételének indult, emberölés kísérleteként zárult az a büntetőeljárás, amelyet most fejeztek be a Pest megyei vizsgálók.

2022. Május 19. 09:50, csütörtök | Belföld

Elfogták a munkából megszökött rabot

Elfogták a munkából szerdán megszökött rabot - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Május 19. 09:02, csütörtök | Belföld

2022-ben rekordbevétel várható a magyar szállodákban

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán az MTI-vel.

2022. Május 19. 08:02, csütörtök | Belföld

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla