Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 26. 22:12, kedd | Belföld
Forrás: MTI foto -pixabay

Optimum Solar Home System Kft.: lendületet kapott a napelemes rendszerek iránti kereslet

Optimum Solar Home System Kft.: lendületet kapott a napelemes rendszerek iránti kereslet

Lendületet kapott a napelemes rendszerek iránti kereslet Magyarországon a rezsicsökkentés módosításának hatására -

A forgalmazó cég kedden eljuttatta az MTI-hez féléves értékelését, amelyben megállapítja: még a magasabb euróárfolyam következtében tapasztalható árnövekedés és a meghosszabbodó várakozási idő mellett is érdemes belevágni a napelemes beruházásba, amelynek megtérülése támogatások nélkül is kedvező.
Közleményében a cég emlékeztet arra, hogy Magyarországon a napenergia-hasznosítás lakossági szegmense eddig is kiemelkedően teljesített az elmúlt években: míg 10 évvel ezelőtt a beépített lakossági kapacitás (hmke - háztartási méretű kiserőmű) 8 megawatt volt, addig 2021 utolsó negyedévében már elérte a 689 megawattot.
Már az Otthonfelújítási támogatás is jelentős mértékben járult hozzá a napelemek terjedéséhez, a kormány múlt heti bejelentése azonban újabb erős ösztönző - jegyezték meg. Azóta a cég az előző év ugyanezen időszakához képest húszszoros érdeklődést tapasztal.
A tájékoztatás szerint jelenleg 1,5 millió háztartás lehet érintett napelemes beruházásban, míg tavaly egész évben 75 ezer napelemes rendszer került a családi házak tetejére.
A közleményben rámutatnak: a napelemekkel kapcsolatos egyik fő motiváló erő a költségcsökkentés. Akinek az áramfogyasztása meghaladja a havi 210 kilowattórát, annak önerőből is megéri a befektetés, amely a jelenlegi energiaárak mellett már két év alatt is visszahozhatja az árát - állítja a cég. Hozzáfűzi: a megtérülési idő nemrég még elérhette a 10 évet.
A cég tapasztalatai szerint a vásárlók egyre inkább a saját szükségletüknél akár négyszer nagyobb, 10 kilowatt körüli rendszereket vásárolnak. Ez arra utal, hogy a családok a későbbiekben elektromos fűtésre átállást (például hőszivattyú), egyre többen pedig elektromosautó-vásárlást is terveznek.
Az Optimum Solar Home System komplex szolgáltatást nyújt a hazai napelemes iparágban. A lakossági piacon a hmke, a vállalati ügyfeleknek pedig komplex egyedi igényekre szabott energetikai rendszerek területén piacvezető vállalat tavaly mintegy 800 projektet valósított meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére