Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 24. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ónos is lehet, jön az enyhülés

Ónos is lehet, jön az enyhülés

Nagyrészt borult idővel indul a nap, de a Dunántúl nyugati felén napközben felszakadozik a felhőzet, ott helyenként néhány órára a nap is kisüthet.

Az ország más részein is vékonyodik a felhőtakaró, de többnyire erősen felhős marad az ég. Ezzel együtt csökken a csapadék területi kiterjedése, a vékonyodó felhőzetből délután már csak kevés helyen eshet a hó.

A Dunántúl középső részén kora délelőtt még előfordulhat ónos eső is. Nappal már csak a Dunától keletre gyarapodhat néhol 1-2 cm-rel a meglévő hóréteg, a Dunántúl több pontján erőteljes olvadás valószínű, ahol megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 1 és 6, a Dunától keletre -4 és +1 fok között valószínű, a leghidegebb a Tiszántúlon lesz. Késő este -6, 0 fokra számíthatunk.

Hétfőn eleinte erősen felhős idő valószínű, majd délután szakadozik a felhőzet. Szórványosan várható csapadék; nyugaton eső, ónos eső, keleten ónos eső, havazás egyaránt lehet. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.