Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 02. 14:31, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Dr. Endre Szabolcs - jegyző

Önkormányzati választás 2014

Önkormányzati választás 2014

Tájékoztató a lakcímen vagy tartózkodási helyen történő szavazásról.

A választópolgár a választáson eldöntheti, hogy a lakcímén vagy a bejelentett tartózkodási helyén kívánja gyakorolni választójogát. Aki a tartózkodási helye szerinti polgármesterre és egyéni képviselőjelöltre akar szavazni, az átjelentkezésre irányuló kérelmet nyújthat be.

Átjelentkezéssel az a választópolgár szavazhat, aki magyarországi lakcíme mellett bejelentett magyarországi tartózkodási hellyel is rendelkezik, feltéve, hogy

- tartózkodási helyét 2014. június 23-ig létesítette

- tartózkodási helyének érvényessége legalább a szavazás napjáig, 2014. október 12-ig tart.

Tekintettel arra, hogy az átjelentkezés csak a tartózkodási hely szerinti szavazókörbe lehetséges, a más választókerületben, településen lakcímmel, tartózkodási hellyel rendelkező és a szavazás napján kórházban tartózkodók, fogvatartottak, stb. most nem tudják szavazati jogukat gyakorolni.

Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek a választás kitűzését követően, de legkésőbb 2014. október 10. napján 16.00 óráig kell megérkeznie a választópolgár lakcíme szerinti helyi választási irodához (a továbbiakban: HVI). Az átjelentkező választópolgár ugyanezen időpontig vonhatja vissza a kérelmét.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során is lehetőség van mozgóurna igénylésére. Mozgóurna iránti kérelmet az a választópolgár nyújthat be, aki mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolva van.

A mozgóurnát a választópolgár kérheti

- a lakóhelyére, - átjelentkezés esetén a tartózkodási helyére, vagy - a lakóhelye, illetve tartózkodási helye szerinti szavazókör területén található egyéb címre. A mozgóurna iránti kérelemnek a választás kitűzését követően, de legkésőbb 2014. október 10. napján 16.00 óráig meg kell érkeznie ahhoz a HVI-hez, amelynek a szavazóköri névjegyzékében szerepel a választópolgár, vagy a kérelem a szavazás napján, legkésőbb 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz is benyújtható.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy azok a diákok, akik a szavazás napján kollégiumban, albérletben tartózkodnak, illetve akik kórházban, nyaralóban, (külföldön) stb. tartózkodnak és abban a körzetben nincs bejelentett lakó, vagy tartózkodási helyük, sajnos nem tudnak szavazni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül