Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 21. 09:39, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ön tudja mi a boldogság?

Ön tudja mi a boldogság?

Országos megmozduláshoz csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány kiskunfélegyházi Boldogságklubja vasárnap (március 20-án).

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. A Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja". A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságklubjai országszerte nagy sikerrel kapcsolódtak be a jeles eseménybe „Add tovább a Boldogságot!” megmozdulásukkal.

A kiskunfélegyházi klub a város piacterén kezdte meg a boldogság kártyák és szívecskék osztogatását, a gyerekek pedig léggömböt is kaptak ajándékba. Grófné Czere Anikótól, a helyi klub vezetőjétől megtudtuk, hogy mindösszesen 640 db kártyát és több száz szívecskét osztottak szét ezen a napon. „A legjobb érzés az volt, hogy az emberek jöttek oda hozzánk, így nem győztem a fotókat készíteni” – mondta. A lelkes csapat bejárta a piacot, ahol az árusítók és a vásárlók is szívesen fogadták a kis kártyákat, szívecskéket és természetesen az ölelést is. Az árkádok alatt lévő boltokban is széles mosollyal várták már a szívemberrel közelítő boldogságklubot. A kis kártyákon lapuló üzeneteket olvasva volt, aki meghatódott, volt aki elmosolyodott, olyan is aki felkacagott, de a reakció minden esetben pozitív volt. Valószínűleg a szerencse is úgy akarta, hogy mindenki önmagára illőt válaszon a pakliból. S, hogy mik voltak ezek a mondatok? Ízelítőül párat felsorolunk:

  • Te egy csodálatos ember vagy!
  • Mosolyogj, mert viszonzásra lelsz!
  • Többre vagy képes, mint hiszed!
  • Erős és talpraesett- vagy!
  • Szorgalmas és kitartó vagy!
  • Életedet Te irányítod!
  • Remek öteleteid vannak!
  • Képes vagy a feltétel nélküli szeretetre!
  • Szorgalmas és kitartó vagy!

Ön tudja mi a boldogság? Ha többeket megkérdeznénk, mi is a boldogság, bizonyára nem lenne két olyan ember, akik egyforma választ adnak, és sokan egyáltalán nem is tudnának válaszolni. A boldogság olyan ideális állapot, amelyre ugyan vágyunk, de nem tudjuk meghatározni, hiszen magában foglalja életünk minden területét és ezzel emberi teljességünket.

A legtöbb ember nagyon elvontan képzeli el a boldogságot; eleve annyira messzire és magasra helyezi, hogy az elérésére tett minden kísérlet eleve kudarcra van ítélve. A cél homályos, meghatározása bizonytalan, az eszközök nem megfelelőek.

Ha egyszerű, kis dolgoknak örülünk, ha könnyen száll arcunkra a mosoly, ha mindennap készek vagyunk valami újat megtanulni, ha sietség és szünet nélkül haladunk céljaink felé, akkor boldognak nevezhetjük magunkat. Éljünk képzelőerőnkkel képzelgés nélkül, álmodjunk megvalósítható álmokat, vállaljunk értelmes kalandokat, szeressünk mérlegelés nélkül – mindezekkel elérjük a szilárd boldogságot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.