Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 02. 09:25, szombat | Bulvár
Forrás: manna.ro | Józsa Csongor

Ölni akart a szorítóban

Ölni akart a szorítóban

A fülét harapta le ellenfelének, de igazából meg akarta ölni a ringben. Erről is vall minden idők egyik legjobb ökölvívója. Brad Pitt a kegyelméért könyörgött.

Őszintén, kendőzetlenül vall eddigi életéről a hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében a 47 éves, Mike Tyson, ami a Vitathatatlan igazság címet kapta.

Az egykori nehézsúlyú világbajnok amerikai ökölvívó sanyarú gyerekkoráról, szenvedélyeiről és pályafutásáról is mesél. Nem hallgat egyik leghírhedtebb meccséről, az 1997 nyarán Evander Holyfield ellen vívott vébécímmérkőzésről sem, ami úgy szakadt félbe, hogy Tyson kiharapott egy darabot ellenfele füléből. Most bevallotta, ha hagyják, ennél is tovább ment volna. „Brooklyn szörnyű volt. Minden éjjel szirénáztak a rendőrautók az utcánkban, az emberek leszúrták, lelőtték egymást – mesélte Tyson. – Hamar alkoholista lettem, az anyám ginnel altatott el esténként, 11 évesen már drogoztam”.

A fülharapás csak álca

„Egyszerűen meg akartam ölni őt. Mindenki láthatta, mennyire nyilvánvaló, hogy fejelget. Dühös voltam, mint egy fegyelmezhetetlen katona, elvesztettem a türelmemet, és beleharaptam a fülébe. Sokan azt hitték, azért köptem ki a fogvédőm, hogy megharapjam, de ez nem így volt. A harapás után nem sokra emlékszem, annyira őrjöngtem. Holyfield felugrott a levegőbe a fájdalomtól, én meg mentem utána, és meglöktem. Tökön akartam rúgni, de csak meglöktem. Ez már utcai verekedés volt” – idéz a Guardian a könyv mérkőzésről szóló részéből. Ez volt a második csatájuk Las Vegasban, 1996 novemberében Holyfield megverte Tysont.

Miután leléptették a harapás miatt, komoly dulakodás alakult ki a ringben, a megvadult bokszolót le kellett fogni. „Mindenkit és mindent el akartam pusztítani az ő sarkában. Az emberek megpróbáltak visszahúzni, elém állni, miközben Holyfield még ott volt a ringben. Mindenki őt próbálta védeni, rémültnek tűnt. Ennek ellenére megpróbáltam odajutni, ötvenen voltak rajtam, a rendőrökkel verekedtem” – elevenítette fel Tyson, mit élt át a káoszban.

Megbocsátott a fenevadnak

A korábbi nehézsúlyú világbajnok és Holyfield tavaly találkozott legutóbb, barátian ölelkeztek össze. Holyfield akkor azt mondta, már rég megbocsátott Tysonnak, aki belátta, hogy hibázott.

Tyson augusztusban nyilatkozott arról, hogy komoly alkoholproblémái vannak, azonban szeretne kilábalni ezekből. „Nem akarok meghalni, tisztán szeretnék élni. A halál közelében járok azért, mert egy romlott alkoholista vagyok. Sokszor voltam rosszfiú, rengeteg csúnya dolgot megtettem, de most megbocsájtást szeretnék. Meg akarom változtatni az életem”.

Brad Pitt könyörgött

Kérlek, ne üss meg, haver! – rimánkodott Brad Pitt a világbajnok nehézsúlyú bunyós Mike Tysonnak, amikor az rajtakapta az ifjú sztárszínészt a feleségével. Ilyen és ehhez hasonló sztorik látnak napvilágot a bokszoló életrajzi könyvében.

Mielőtt Jennifer Aniston vagy Gwyneth Paltrow után végül kikötött Angelina Jolie-nál, Brad Pittnek volt még dolga a női nemmel. Ifjú sorozatszínészként a '80-as évek végén Mike Tyson feleségével, Robin Givensszel is összeszűrte a levet.

Tyson leírása szerint éppen a válókeresetet kapta meg a felesége ügyvédjétől, amin feldühödve idő előtt ért haza. A fiatal, akkor még szingli Pitt kihasználta, hogy Robin házassága megromlott a bokszolóval, és éppen a szoba közepén csapta a szelet a hűtlen asszonynak.

Tyson emlékei szerint Pitt remegő hangon könyörgött az életéért, mert nyilván tisztában volt azzal, a bunyós nem véletlenül kapta az Iron Mike (Vas Miska) nevet. „Pitt csak játssza a csődört, de valójában egy tökfej” – állítja Tyson, aki 1989-es válását követően végül feleségének is megbocsátotta a félrelépést.

Címkék: Mike Tyson, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.