Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 20. 17:06, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Olcsóbb lett a mosás a Szivárványban

Olcsóbb lett a mosás a Szivárványban

Vállalkozásban működik januártól a Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény mosodája. A kiszervezésnek köszönhetően az intézmény több mint 150 ezer forintot takarít meg az idei évben

Vállalkozásban működik januártól a Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény mosodája. A kiszervezésnek köszönhetően az intézmény több mint 150 ezer forintot takarít meg az idei évben – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Gálig Erzsébet intézményvezető.

Gálig Erzsébet kérdésünkre elmondta, az intézmény mosodája 1998 óta teljes kapacitással, kihasználtsággal működött. A berendezések elhasználódtak javításra szorultak, felújításuk több mint 7 millió forintba került volna. A képviselő-testület ennek ismeretében döntött a mosoda kiszervezéséről. A beérkezett három árajánlat közül a legkedvezőbbet választották, melynek köszönhetően idén több mint 150 ezer forintot takarít meg az intézmény a mosáson. Amennyiben pályázati lehetőség lesz rá, az elhasználódott mosodai gépeket felújítják, és visszaáll a régi rend a jövő évben, ha nem, hosszabb távra kötnek szerződést a vállalkozóval. A mosoda alkalmazottjai nem maradtak munka nélkül, a nyertes pályázó két fő továbbfoglalkoztatását vállalta, hárman a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézményében tevékenykednek tovább – mondta el Gálig Erzsébet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.