Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Április 26. 17:49, kedd | PR
Forrás: (x)

Olcsó, ám praktikus megoldások a kollégium vagy az albérlet berendezésére

Olcsó, ám praktikus megoldások a kollégium vagy az albérlet berendezésére

Sokan költöznek el ősszel vagy a tél végén, tavasz elején kollégiumba, mások pedig albérletet vadásznak, hogy önálló életet kezdjenek akár egy másik városban.

Egyes esetekben a kapott lakrészek már rendelkeznek saját bútorral, míg előfordul az is, hogy a leendő lakónak kell belaknia a területet saját bútoraival. Utóbbi megoldás első olvasatra talán drága megoldásnak tűnhet, de igazából csak pár apróságra kell figyelni, és akkor kedvező áron tehetjük otthonossá a lakrészünket.

Lista a beszerzendőkről

Fontos, hogy ne kapkodjunk és vásároljunk össze mindenfélét! Ha már felmértük a terepet, akkor az alábbi bútorokra mindenképpen szükség lehet:

- egy ágyra,
- egy íróasztalra,
- egy ruhásszekrényre,
- és egy könyv- valamint irattárolóra.

Sok esetben ezek a terek szűkösek, így okosan kell megoldani a helyzetet. A sarokkanapék például remek megoldást kínálnak – nap közben könnyen lehuppanhatunk rá egymagunkban, vagy az áthívott vendégeket le tudjuk ültetni kényelmesen; este pedig átalakíthatóak egy vagy kétszemélyes ággyá.

Ha van rá lehetőség, akkor ezeket a fekhelyeket tegyük olyan helyre, ahol a napfény részben, de eléri a bútort – így egy világos zugot alakíthatunk ki magunknak, ami jó hatással lesz a közérzetünkre. Egy állólámpa segítségével pedig az esti hangulatvilágítás is egyszerűen megoldható.

Okosan átgondolva

Sokan egyből könyvespolcot választanak az iratok tárolására, pedig rengetegszer nem nyújt ideális megoldást. A könyvespolcok többsége ugyanis azonnal látható, könnyen megtapad rajta a por, és hamar kupis benyomást tehet, ha nem tartunk rendszeresen egy nagyobb takarítást.

Éppen ezért a komódok ideálisabbak lehetnek. Nem nyomják össze a teret méretükkel, viszont a sima polc és szekrény megoldás mellett fiókos változatok is elérhetőek, amikbe könnyen eltehetjük az egyetemi jegyzetfüzeteket és a munkához szükséges okiratokat.

Bármelyikre is esik a választásunk, azt mindig tartsuk szem előtt, hogy nekünk mire van mindenképpen szükségünk, ami segít még otthonosabbá és egyben kihasználhatóvá tenni a teret.

A fotó forrása: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:56, csütörtök | PR

Sportfogadás bónusz a katari világbajnokságra

Minden negyedik évben lázban égnek a focirajongók, ilyen gyakorisággal rendeznek ugyanis labdarúgó-világbajnokságot.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 08. 15:23, hétfő | PR

Az átigazolási szezon nemcsak a fociban, de az amerikai kosárlabdában is teljesen új erősorrendet hozhat

Mindössze néhány hét telt el, amióta a kaliforniai Golden State Warriors csapata megnyerte az Amerikai Profi Kosárlabda Bajnokságot, viszont azóta teljes mértékben a csapatok építkezése került a központba.

2022. Augusztus 04. 11:18, csütörtök | PR

Flatco.hu – az ingatlanbérlés innovatív modellje

Kis túlzással élve a különböző ingatlancégekkel Dunát lehetne rekeszteni. Épp ezért számukra is fontos, hogy valamilyen módon kitűnjenek a tömegből.