Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 17. 14:47, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Olaszország: április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és a szabadtéri vendéglátás

Olaszország: április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és a szabadtéri vendéglátás

A vártnál korábban oldják a korlátozásokat, és április 26-tól egész Olaszországban megnyitnak az oktatási intézmények, valamint engedélyezik a bárok, éttermek teraszainak megnyitását

- jelentette be Mario Draghi kormányfő pénteken. A bölcsődéktől az egyetemekig a diákok ismét "jelenlétben", azaz már nem interneten, hanem a tantermekben tanulhatnak. Az oktatás ugyanis október óta interneten zajlott.

Újraindul a szintén ősz óta csak elvitelre dolgozó vendéglátás is, de egyelőre csak a bárok, éttermek szabadtéri helységei, vagyis a teraszok nyithatnak újra, kivéve az április 26. után is kiemelten járványveszélyes régiókban. Újranyithatnak a szabadtéri mozik és színházak. Részlegesen feloldják a tartományok közötti közlekedési korlátozásokat is.

Mario Draghi miniszterelnök kijelentette, hogy egyelőre ennyi oldást engedhetnek meg, "a kormány ennyi kockázatot tud vállalni".

Hozzátette: továbbra sem adták fel, hogy őszre a lakosság nyolcvan százaléka legalább egy adag védőoltásban részesüljön. Pénteken Olaszország túllépte a tízmilliós oltási küszöböt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.