Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Októbertől drágulhat a kenyér

Októbertől drágulhat a kenyér

Szeptemberig nem, októbertől azonban már emelkedhet a pékáruk ára, amennyiben az üzemanyagok a villamos energia és liszt is drágulnak – mondta el a közrádióban Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Kurdi a Kossuth Rádió reggeli, Napközben című műsorában nyilatkozott a lehetséges áremelésről: mint elmondta, a pékszakma csak gyengén tudta érvényesíteni érdekeit, s miközben a liszt ára tavaly 40-ről 110 forintra emelkedett, ők mindössze 5-7 százalékos áremeléssel tudtak kompenzálni.

A pékszövetség elnöke szerint a nyereséget a kiskereskedelmi láncok könyvelhették el – bár ekkor is akadt olyan kereskedő, aki tisztességes árréssel dolgozott. Amíg a liszt ára 80-90 forint között marad, a jelenlegi tarifák is tarthatóak – ha viszont drágulás jön és az üzemanyag, a villamos energia ára is emelkedik, akkor a pékek is kénytelenek lesznek követni változásokat, figyelmeztetett Kurdi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kenyér

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 06:00, vasárnap | Belföld

Megölt egy idős asszonyt két nő Komlón

Megölt két nő egy 86 éves asszonyt, akit közösen ápoltak Komlón - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Október 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr szolgálat közben

Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik: