Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Az őszi népszámlálást megelőzően erőteljes kampánnyal készülünk az internetes válaszadás népszerűsítésére – tájékoztatott a köztévében Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese.

Az elektronikus kérdőívek előtérbe kerülése ellenére negyvenezer számlálóbiztos felkészítése zajlik az őszi eseményre.

Az október 1-31. között megrendezett népszámlálás előkészületei az egy évvel ezelőtt meghatározott ütemtervnek megfelelően alakulnak. Az eseményt lebonyolító negyvenezer számlálóbiztos felkészítése jelenleg is zajlik – nyilatkozta Németh Zsolt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese kiemelte, az idei évben erőteljes kampány várható az internetes válaszadás népszerűsítése érdekében. A kérdőívek elektronikus úton való kitöltését biztosító rendszer fejlesztése az utolsó fázisba lépett – tette hozzá Németh.

A további fejlesztések közül az elnökhelyettes az úgynevezett monitoring rendszert emelte ki. Ez az új elem az összeírás technikai végrehajtásában közreműködőknek, a felülvizsgálóknak, a területfelelősöknek, a jegyzőknek és a KSH megyei felelőseinek nyújt segítséget.

Az eredményesség növelésére a hivatal együttműködési megállapodást kötött az országos kisebbségi önkormányzatokkal, a fogyatékkal élők szervezeteivel, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, továbbá több egyházzal is. A lakosság biztonságának emelésére az Országos Rendőr-főkapitánysággal is tárgyalunk – mondta Németh.

Az októberi népszámlálás összköltségvetése több mint 19 milliárd forint, mely magába foglalja az előkészületek kiadásait is. Az összegyűjtött adatokat tíz évig biztosítják a felhasználók számára. Az elnökhelyettes hozzátette a kormány augusztus 31-én dönt az eszközökre és a beérkező adatok feldolgozására szánt összegről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni