Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 22. 15:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Októberben újulhat meg a székelykapu

Októberben újulhat meg a székelykapu

Rövidesen megújul a Kálvária bejáratánál álló székelykapu

Rövidesen megújul a Kálvária bejáratánál álló székelykapu. Az állapotfelmérést Sófalvi Árpád képviselő, a kapu készítőjének fia végezte el az ünnepek alatt. A megállapodás szerint a sérült kazettákat Korondon faragják ki, a zsindelyhez szükséges anyagot pedig ugyancsak Székelyföldről hozzák Kiskunfélegyházára.

Mint ismeretes, Korond közössége, barátságát bizonyítva, maradandó ajándékkal kedveskedett tizenkét esztendővel ezelőtt városunknak. A míves székelykaput, amelyet Sófalvi Árpád és fia faragott, a Kálvária bejáratánál állították fel. Hozzá az anyagot a Korond környéki erdők, és a
Hargita adták. A Sóvidék, és a Székelyföld jellegzetes építményének állaga a nem megfelelő “bánásmód” miatt néhány esztendő alatt jelentősen leromlott. A kemény tölgy és a szívós fenyő megrepedezett. Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő hozzáértő kezek, azaz korondi mesterek segítségével kívánják az értékes művet újjávarázsoltatni. Ennek érdekében a korondi árcsói vásáron tett látogatás alkalmával egyeztetést folytattak Korond község polgármesterével Katona Mihállyal, Bíró Lajos és Sófalvi Árpád képviselővel, a kapu felújításával kapcsolatban. Az állapotfelmérés a korondi küldöttség tagjaival az augusztusi látogatás idején megtörtént, a rekonstrukcióra október 10-15. között kerülhet sor – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.