Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Május 23. 15:00, szombat | Bulvár
Forrás: bankmonitor.hu

Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek.

Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek.

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák.

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák és melyek azok legkedveltebb modelljei.

Nagy meglepetések a toplista élén nincsenek – állítja a mobiltelefon piacot figyelő Trendforce kutatócég. A legtöbb a Samsung telefonokból fogy, az eladások csaknem 28 százalékát ez a társaság tudhatja magáénak. Nem is csoda, hiszen nemrégiben dobta piacra legújabb modelljeit, a Galaxy S6-ost és az S6 Edge-t, melyeket azonnal megszerettek a vásárlók. A második helyen az Apple áll. Pedig az amerikai cég már tavaly ősszel bemutatta legújabb fejlesztéseit, az iPhone6 és 6 Plus-t. Ám a jelek szerint az emberek kedvelik ezeket a modelleket és még mindig keresik őket a boltokban.

A mobiltelefon tulajdonosok jobban teszik, ha leszámolnak a kínai műszaki cikkek iránti ellenszenvükkel, hiszen az ázsiai ország mobilgyártói egyre jobb telefonokat fejlesztenek és dobnak piacra, ráadásul a többi gyártó csúcsmodelljeihez versenyképes áron kínálják a telefonjaikat. Csak a kínai gyártók 2015 első három hónapjában 106 millió készüléket adtak el! Közülük is a legsikeresebb a Huawei, mely a világ mobilpiacából már 7 százalékot birtokol. Nem sokkal van tőle lemaradva a szintén kínai Lenovo.

A korábban bikaerős márkákat, a Sony, az LG vagy éppen a WindowsPhone sem szabad azonban temetni. Ők együtt ugyanis a piac egyharmadát birtokolják. Ráadásul a mobiltelefon piac jellemzője, a gyors technikai fejlődés. Márpedig sosem lehet tudni, hogy valamelyik gyártó mikor rukkol elő egy olyan forradalmi újdonsággal, ami teljesen felforgatja az egész piacot és átrendezheti az erőviszonyokat. Rebesgetik például, hogy a mobiltelefongyártását a Microsoftnak eladó Nokia az adásvételi szerződésben foglalt piacra lépési tilalom lejárta után, valamikor jövőre újra okostelefont dob majd piacra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.