Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 04. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.hu

Okos vagy de lusta?

Okos vagy de lusta?

Eddig a szorgalmasakra vadásztak a munkaerő piacon, de lehet, hogy eljött az okos és lusta emberek ideje... Hogy miért jó a vállalatnak egy ilyen munkaerő?

Eddig a szorgalmasakra vadásztak a munkaerő piacon, de lehet, hogy eljött az okos és lusta emberek ideje... Hogy miért jó a vállalatnak egy ilyen munkaerő?

Nos, lehet, hogy belőle lesz a legjobb vezető, teamleader vagy a menthetetlen helyzeteket gyorsan megoldó kulcsfigura!

Milyen kvalitásokkal rendelkeznek az okos, ám lusta emberek?

  1. Ezek az emberek jól kihasználják az időt arra, hogy alkossanak és, hogy új dolgokat találjanak ki, amitől esetleg lerövidülhetnek egyes munkafolyamatok. Általában nagyon kreatívak. Mielőtt nekilát egy feladatnak, átgondolja, hogy azt a legpraktikusabban csinálták-e eddig. Ha nem, akkor ki fog dolgozni valami egyszerűbbet.
  2. Mivel mindig a legegyszerűbb, leggyorsabb módon szeretnék megoldani a feladatokat, ezért nagyon hatékonyak, sokkal jobban terhelhetőek, ha észre veszi a felettesük az üresjáratokat, és megfelelő, nagyobb kihívást jelentő feladatokkal látja el.
  3. Arra koncentrálnak, ami a legszükségesebb, és nem szöszmötölnek el a részletekkel. Ezért, ha egy projekt amiatt áll, mert a többiek elvesztek a részletekben, a legjobb, ha átpasszolják neki, rögtön tudni fogja, hogy mi a probléma méregfoga.
  4. Tudják, hogyan és kire passzolják le a munkát, hogyan adjanak feladatot, ezért jó vezetőkké válhatnak.
  5. Mivel nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindent maguk csináljanak, ezért sokkal stresszmentesebbek, kevésbé ingerlékenyek, kellemesebb velük együtt dolgozni.

Nos, biztos, hogy a szorgalom visz mindent? A lustaságból is lehet előnyt kovácsolni, ha egy jó munkakörrel és jó emberismerettel rendelkező felettessel párosul. :)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).