Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 26. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Terítéken az állami földek értékesítése

OGY - Terítéken az állami földek értékesítése

Az Országgyűlés az ellenzék kezdeményezésére ma politikai vitanapot tart az állami termőföldek értékesítéséről.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Witzman Mihály azt kérdezi majd a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy mikorra várható a Siófokot és Ságvárt összekötő 65-ös főút melletti kerékpárút átadása. A szocialista Gőgös Zoltán ugyanakkor a Miniszterelnökség vezetőjétől vár majd választ arra, hogy mikor ér véget a 83-as főút Győr és Pápa közötti rekonstrukciója.

A jobbikos Hegedűs Lorántné a miniszterelnököt kérdezi arról, lesz-e emlékműve 56-nak a Kossuth Lajos téren, az LMP-s Sallai R. Benedek pedig a földművelésügyi miniszterhez fordul azzal, hogy megállítható-e a hulladék-közszolgáltatások összeomlása.

Ezt követően tartják meg az állami termőföldek értékesítéséről szóló vitanapot, amelyet a teljes szocialista- és LMP-frakció, valamint számos jobbikos képviselő kezdeményezett.

A vita a kormány képviselőjének legfeljebb 40 perces felszólalásával kezdődik, a képviselők ezt követően összesen 4 óra 20 perces időkeretben fejthetik ki véleményüket a témában.

Az Országgyűlés előző héten kezdődött kéthetes ülése a mai ülésnappal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.