Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 10. 15:30, péntek | Helyi sport
Forrás: - Dinnyés Gyula -

Nyolcvanöt verseny – 337 érem

Nyolcvanöt verseny – 337 érem

Száznegyvenhat arany, száztizenöt ezüst és hetvenhat borzérmet tudhat magáénak az idén ötödik születésnapját ünneplő Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület.

Száznegyvenhat arany, száztizenöt ezüst és hetvenhat borzérmet tudhat magáénak az idén ötödik születésnapját ünneplő Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület. Közöttük európai bajnoki, országos bajnoki trófeák is találhatóak. Az íjászok nem csak a megmérettetéseken öregbítik Kiskunfélegyháza és országunk hírnevét, hanem aktív részesei a hagyományőrző és a városi rendezvényeknek is.
Közel tíz esztendeje jegyeztem el magam az íjászattal. Az első versenyeket, szám szerint tizenhármat, saját tanyámon bonyolítottam le. Tamás fiammal 2005-ben tettünk íjászoktatói vizsgát Budapesten. Alapító tagja lettem a Félegyházi Íjász Egyesületnek, de mivel más elképzeléseim voltak az íjászattal kapcsolatban 2009-ben önállósítottam magam – mesél a kezdetekről Dinnyés Gyula, az egyesület vezetője.

Számomra nagyon fontos a nemzeti hagyományok ápolása, a haza szeretete. Az íjászoknak nem csak a fegyverrel kell jól bánniuk, hanem meg kell, hogy ismerjék múltbeli kultúránkat, elődeink életét, szokásait, hisz csak így tudjuk megmenteni, átörökíteni hagyományainkat. Nem elhanyagolható szempont a közösségépítés, a közösségi élet kialakítása, a barátságok, a kapcsolatok ápolása.
Ezen szempontok alapján hozam létre 2009-ben a Dinnyés Íjásziskolát. Néhány hónappal később, 2009 szeptemberében alakult meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület.
Az önkormányzatnak köszönhetően beköltözhettünk a Fürdőszálló épületébe. Tagjaink áldozatos munkájának eredményeként megfelelő körülményeket tudtunk kialakítani az összejövetelek, a téli edzések számára.
A kitartás, a fegyelem, az akarat, a munka rövidesen meghozta gyümölcsét, a tanítványok, tagok sorra hozzák az érmeket, a kupákat, az elismerő okleveleket a régiós, az országos és a nemzetközi versenyekről. Ez idáig nyolcvanöt versenyen vettünk részt és 337 érmet tudhatunk magunkénak. A tavalyi évben 32 megmérettetésen jelentünk meg és 33 arany, 28 ezüst és 15 bronzérmet szereztünk. Íjászaink közül Vas Bianka (EB és OB ezüst), Szeibert Nóra (EB bronz), Tábi János, Keserű Szilvia, Szeibert Imre, Csányi József nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt.

Idénre is sok tervünk van. Talán a legfontosabb, hogy elindítottunk egy Koppány versenysorozatot, ami hiánypótló szerepet tölt be a régió versenynaptárában. Ugyanilyen céllal indítottuk el – három megyét összefogva – a Dél-alföldi Régió versenysorozatát, aminek egyik állomása Kiskunfélegyháza lesz. Márciusban 2-án rendezzük meg 25. jubileumi versenyünket, melyre az ország minden tájáról várjuk az íjászokat és a város polgárait és az érdeklődőket – vázolta az idei év terveit Dinnyés Gyula.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.