Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 08. 19:33, szombat | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti

Nyolcra emelkedett a székelyföldi vonatbaleset áldozatainak száma

Nyolcra emelkedett a székelyföldi vonatbaleset áldozatainak száma

Nyolcra emelkedett a Sepsiszentgyörgyhöz tartózó Kilyénben (Chilieni) történt vonatbaleset áldozatainak a száma. A szombat délutáni baleset során egy vonat egy embereket szállító pótkocsis traktorba rohant.

A SMURD rohammentő szolgálat helyszínre érkezett egységei eredetileg hat halottat (öt nőt és egy férfit) és három súlyos sérültet találtat a helyszínen. Az egyik sérültet Brassóba szállították mentőautóval a másik kettőért mentőhelikopter érkezett Marosvásárhelyről.
Gál Melinda a SMURD helyszínre érkezett sürgősségi szakorvosa közölte, hogy az egyik sérült a helikopter felszállása előtt meghalt, a másik pedig útközben.
Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Brassó és Marosvásárhely között közlekedő személyvonat gázolta el a traktort. Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a traktor 78 éves vezetője nem vette figyelembe az áthaladást tiltó fényjelzést. A pótkocsiban 15-16 munkás ült, akik burgonyaszedésről tértek vissza a székelyföldi városba. Többnek közülük sikerült kiugrania, mielőtt a vonat elütötte volna a járművet.
"Az elmúlt évek legsúlyosabb balesete történt Kilyén mellett szombaton" – mondta a Székelyhon.ro hírportálnak Török Zsuzsanna, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat vezetője, hozzátéve, hogy kollégái valamint a Kovászna Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége mindent megtett, hogy megmentse az áldozatokat, a sepsiszentgyörgyi kórházba szállított személyek kezelése pedig folyamatban van.

Címkék: Románia-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.