Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. Július 24. 08:33, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nyolcezer körbála szalma gyullad ki a beregi Jándon

Nyolcezer körbála szalma gyullad ki a beregi Jándon

Nyolcezer körbála szalma gyulladt ki és ég egy mezőgazdasági telephelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jándon - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda reggel az MTI-vel.

Takács Judit elmondta, a tűzoltók hajnalban kapták a jelzést és vonultak hármas kiemelt riasztási fokozat keretében a tejüzem telephelyére, ahol egy oldalról nyitott tárolóépületben lévő körbálák gyulladtak ki egyelőre ismeretlen okból.
A tüzet hat tűzoltóegység három vízsugárral folyamatosan oltja, a tüzet megfékezése azonban még órákig eltarthat - ismertette a szóvivő. A szomszédos épületből állatokat mentettek ki a tűzoltók.
A vásárosnaményi, mátészalkai, fehérgyarmati, kisvárdai és nyíregyházi tűzoltók mellett a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűz okát várhatóan tűzvizsgáló bevonásával fogják vizsgálni - tette hozzá a hadnagy.

Címkék: bála, kigyulladt, szalma, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 17:03, hétfő | Belföld

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn internetes oldalán.

2022. Január 17. 16:06, hétfő | Belföld

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél miatt

A viharos szél veszélye miatt több megye számos járására és a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

2022. Január 17. 13:01, hétfő | Belföld

Nem kapott elsőbbséget, nyakcsigolya-törést szenvedett

Közúti baleset gondatlan okozásának miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy kereszteződésben, és súlyos balesetet okozott.

2022. Január 17. 10:55, hétfő | Belföld

Erdő Péter: ma is szükség van a missziós lelkületre

A keresztény hit központjaira és a missziós lelkületre egyaránt szükség van a mai világban - mondta Erdő Péter az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.