Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 12. 14:03, szerda | Helyi
Forrás: Dr. Endre Szabolcs - jegyző

Nyilvántartásba veszik az ebeket

Nyilvántartásba veszik az ebeket

A települési önkormányzat az eb-összeírás alapján az eb-tartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni.

Tisztelt Eb-tartók! Az állatok védelméről és kíméletértől szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – eb-rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – háromévente legalább egy alkalommal eb-összeírást végez.

A települési önkormányzat az eb-összeírás alapján az eb-tartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint eb-rendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az eb-összeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A 2014. évi eb-összeírás céljából kérem, a Kiskunfélegyháza Város közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, az „Eb-összeíró adatlapot” kitölteni és legkésőbb 2014. március 14. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az eb-összeíró adatlap 2014. február 17-től beszerezhető a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u.1 szám alatt, illetve letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu. weboldalról az Eb-nyilvántartás menüpontból.

Az eb-összeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

személyesen vagy postai úton a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal

6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. címre eb-nyilvántartás címszóval

elektronikusan a honlapról letöltött, aláírt, szkennelt adatlap az ebnyilvantartas@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre

Az eb-összeíró adatlapok leadásának határideje: 2014. március 14.

Felhívom a Tisztelt Eb-tartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb-tulajdonosok az eb-összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az eb tulajdonosa és tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

személyesen vagy postai úton a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal - 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. címre eb-nyilvántartás címszóval elektronikusan a honlapról letöltött, aláírt, szkennelt adatlap az ebnyilvantartas@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre

Felhívom a Tisztelt Eb-tartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel (chip) nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködését köszönöm!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.