Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 11. 07:39, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Nyíltan beszéltek Félegyháza egyes körzeteiben lakók a problémáikról, észrevételeikről

Nyíltan beszéltek Félegyháza egyes körzeteiben lakók a problémáikról, észrevételeikről

November 9-én (csütörtökön) közmeghallgatást tartott városunk képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Az áramellátás problémái mellett a közvilágítással és az újonnan megépült utakkal kapcsolatban felmerült panaszokra Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző adott magyarázatot.

A lakosság körében óriási problémát jelent az újonnan megépült utakon való száguldozás, a sebességhatár túllépése, de emellett a parkolók hiánya is nagyon sok fennakadást okoz. Az első felszólaló Kiovszky László e tekintetben külön kiemelte a Bercsényi utcán kialakult lehetetlen közlekedési helyzetet és az itt közlekedő kerékpárosok veszélyeztetettségét. Rajta kívül más e körzetben lakó is észrevételezte, hogy a Dessewffy utcáról a Bercsényi utcára lehetetlen kikanyarodni az ott parkoló autók miatt.

Csányi József polgármester tudatta a felszólalókkal, hogy a közlekedés biztonságának megnövelése érdekében a kerékpárút építése napirenden van. Sajnos a korábban elkészült tervek nem valósíthatóak meg, ezért más szakértők bevonásával kell új terveket készíteni. A sebesség korlátozásának lehetőségeiről pedig már városunk rendőrkapitányság vezetőjével Timafalvi Lászlóval egyeztettek, aki megígérte, hogy a rendőrség gyakrabban fog ellenőrzéseket végezni ezen városrészben. A szabálytalanul parkolókat ugyanúgy számon fogják kérni, mint a sebességet túllépőket. Utóbbi megítélésében segítséget fog nyújtani a két sebességmérő felszerelése, ami jelzi a közlekedőknek a sebességtúllépést. A rendőrség mellett pedig a közterület felügyelet dolgozóinak az ellenőrzésére és büntetésére is számíthatnak a szabálytalanul közlekedők ezentúl.
A Zöldváros program keretei között megvalósítható térfigyelő rendszer is tovább fogja fejleszteni a főbb közlekedési csomópontok szemmel tartását.

A Bankfaluból egy felszólaló arról panaszkodott, hogy a Kiskun utcában a vihart követően két napig nem volt áram, de sajnos nemcsak a szélsőséges időjárás okozta ezt a problémát, mert anélkül is gyakran akadozik az áramellátás.
Csányi József polgármester elmondta a felszólalónak, hogy az áramszolgáltató ígéretet tett arra, hogy a viharkár okozta meghibásodásokat elsőként a lakosság érdekeit szem előtt tartva javítja ki, ezt követően fogják csak a közvilágítást rendbe tenni.

Egy másik felszólaló a Petőfi lakótelepi járdák kaotikus állapotáról számolt be. A polgármester válaszában elmondta, hogy a fejlesztés ezen városrészben is elkezdődött. Több új járdaszakasz és parkoló épült már, de folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket, hogy minél gyorsabban és minél több járdaszakasz, játszótér és parkoló épülhessen. Emellett természetesen ezen városrész is ugyanannyi összeget kap a költségvetésből, mint a többi körzet, így erre a pénzre is lehet támaszkodni az építés-szépítés kapcsán. Sajnos egyszerre mindent nem lehet megvalósítani, de a folyamatos fejlődés biztosított minden körzetben, így itt is.

Címkék: Közmeghallgatás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).