Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Május 20. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Nyílt napot tartott a mentőállomás

Nyílt napot tartott a mentőállomás

Május 19-én szombaton kora délutánig várta a félegyházi mentőállomás az érdeklődőket nyílt napja keretében tartott bemutatóira.

A helyszínen lehetőség nyílt a legújabb esetkocsi felszerelésének a megtekintésére, emellett a látogatók megismerkedhetnek a lélegeztető géppel, az EKG defibrillátorral, illetve rövid bemutatót is láthatnak a Lucas újraélesztési mellkas kompressziós rendszer használatáról.

Egy látogató beszámolója szerint amellett, hogy nagyon hasznos információkhoz jutott, kipróbálhatta az újraélesztést egy olyan babán, amelyen visszajelzést is kapott tevékenysége helyességéről. Külön kiemelte, hogy a baba mellkasa pont olyan ellenállással rendelkezik, mint egy valódi hús-vér emberé. A mellkas benyomásának mértékét pedig egy egyszerű műszer igazolta vissza számára.

A gyerekeknek pedig természetesen a mentőautók felszerelése volt a legizgalmasabb látványosság, de ők is előszeretettel próbálkoztak az újraélesztéssel az élethű babán.

A látnivalók és bemutatók mellett lehetőség nyílt véradásra is, melynek már harmadik éve ad otthont nyílt napja keretében a mentőállomás.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.