Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 06. 15:11, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Nyílt napok a Mezgében

Nyílt napok a Mezgében

A térség legszínvonalasabb agrárszakképző intézménye, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium 2018. november 15-16-án nyílt napokat szervez!

A nyílt napon bemutatják az iskolát, a kollégiumot a gyakorlati oktató bázist és az indítandó képzéseket, szakmákat!

Szakgimnáziumi képzések (4 év):
Mezőgazdasági szakgimnázium A mezőgazdasági szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett állattartó szakmunkás OKJ-s végzettséget ad. Erre épül a mezőgazdasági technikusképzés.
Élelmiszeripari szakgimnázium Az élelmiszeripari szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs OKJ-s végzettséget ad. Erre épül az élelmiszeripari technikusképzés (13. évf.), majd a sütő- és cukrászipari szaktechnikus képzés (14. évf.).

Szakközépiskolai képzések (3 év):
Mezőgazdasági szakmacsoport: Lovász, Gazda, erre épül a biogazdálkodó, Állattartó szakmunkás.
Élelmiszeripari szakmacsoport: Pék, Pék-cukrász, Húsipari termékgyártó (hiányszakma), Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, Tejipari szakmunkás, Tartósítóipari szakmunkás, Édesipari termékgyártó.

Az oktatott szakmáik többsége hiányszakma, illetve tanulószerződést köthetnek a saját diákjaikkal, így akár 50-55 000 Ft ösztöndíjat is kaphatnak a tanulók!

Minden szakmában az iskola biztosítja, szervezi a gyakorlóhelyeket, mivel saját tangazdasággal, 4 patkós lovardával, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel, húsüzemmel valamint mintabolttal rendelkezik!

Az eredményesebb, sikeresebb továbbhaladás céljából új módszerekkel, kibővített, korszerű eszköztárral oktatják azokat a diákokat, akik a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat szeretnék elsajátítani. A tanulási nehézségekkel, zavarral küzdő tanulók részére is biztosítják az esélyegyenlőséget.

Az iskolával közös udvarban elhelyezkedő kollégium minden igénylőnek otthont tud biztosítani.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a MEZGÉ!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.