Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2014. Szeptember 14. 12:15, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Nyílt nap az Ótemplomban

Nyílt nap az Ótemplomban

Nyitott kapukkal várja látogatóit szeptember 15-ig a kiskunfélegyházi Ótemplom. Az érdeklődők felmászhatnak a templom tornyába Szabó Szűcs József irányításával, de emellett fáklyás keresztútra is sor kerül vasárnap.

Nyitott kapukkal várja látogatóit szeptember 15-ig a kiskunfélegyházi Ótemplom. Az érdeklődők felmászhatnak a templom tornyába Szabó Szűcs József irányításával, de emellett fáklyás keresztútra is sor kerül vasárnap.
A programok szeptember 12-én toronylátogatással kezdődtek az Ótemplomban. Majd szeptember 13-án egész napos kiállítás keretében ereklyét, kelyhet, illetve a régi plébániaépületében talált tárgyakat tekinthették meg az érdeklődők. A Kiskunsági Madonna szobrok bemutatását követően a Fatimai Szűz tiszteletére tartottak szentmisét, ahol a családokért imádkoztak. Délután a változékony időjárás ellenére sokan pattantak kerékpárra, hogy Mészáros Márta múzeumigazgató vezetésével megismerjék városunk szakrális értékeit. A biciklitúra egyik állomása Holló Antal és neje F. Juhász Veronika tiszteletére állított kereszt volt az Alsótemetőben. A nyár elején helyére került keresztet nemrégiben Kapus Krisztián polgármester felajánlásának köszönhetően Bozóki István kőfaragó mester újított fel. A közel négy méter magas keresztet – ami az Alsótemető egyik legnagyobb keresztje – Talapka István apátplébános szentelte fel.
Az Ótemplom nyitott kapuk programja vasárnap is folytatódik. 15-19.45 óra: Toronylátogatás – Szabó Szűcs József vezetésével. 16 óra: Betegek kenetének felvételére lesz lehetőség. 20 óra: Fáklyás keresztút. Hétfőn az érdeklődők egész nap megtekinthetik a kiállítást az Ótemplomban. A programok zárásaként 16 órakor Kálvária búcsúra kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 21:31, csütörtök | Helyi

Természetvédelmi vetélkedő a Péteri-tónál

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3 főből álló csapata is részt vett a Petőfiszállási Kistérségi Természetvédelmi Vetélkedőn szeptember 20-án szerdán.

2023. Szeptember 21. 21:19, csütörtök | Helyi

A piros sipkás vidám fickó

Lázár Ervin Program keretében a Ciróka Bábszínház előadását tekinthették meg a Batthyány Lajos Általános Iskola 2. évfolyamos tanulói.

2023. Szeptember 20. 21:45, szerda | Helyi

Euronics üzlet nyílik Kiskunfélegyházán

2023. szeptember 25-én megnyitja első kiskunfélegyházi áruházát hazánk legnagyobb üzlethálózattal rendelkező elektronikaicikk-kereskedője, a magyar tulajdonban lévő Euronics.

2023. Szeptember 18. 13:43, hétfő | Helyi

II. Mezgés traktoros felvonulás és I. traktoros verseny

Traktoros felvonulást és versenyt szervez a MEZGÉ.