Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Június 17. 13:37, kedd | Helyi
Forrás: - szerk. -

Nyerj a családodnak egy hétvégi nyaralást!

Nyerj a családodnak egy hétvégi nyaralást!

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a területi tűzmegelőzési bizottságok elnökei lesznek. A megyei bírálóbizottságot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várják. A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is. Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti. A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában. További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.
A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri.

Díjazás: a bírálóbizottság kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!
Beérkezési határidő: 2014. július 30.
Benyújtás módja:
Elektronikus úton a bacs.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címre, vagy
Postai úton a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)
A beérkezési határidő napján számított életkort vesszük figyelembe a résztvevőknél.
Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, cím, születési dátum, e-mail cím, telefonszám.
Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell, amely itt letölthető.
Eredményhirdetés: 2014. szeptember 15. (megyei), 2014. szeptember 30. (országos)

Nyerj a családodnak egy hétvégi nyaralást!
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a pályázók között egy darab két napos, 4 fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátást sorsol ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.