Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 31. 08:15, csütörtök | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

„Nyári diákmunka 2018” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul.

A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2018. június 18. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért.

A programba az a fiatal vonható be aki foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkezik, valamint rendelkezik a 2017/2018. tanévre (hallgatók esetén II. félévre is) érvényesített diákigazolvánnyal vagy ennek hiányában iskolalátogatási ill. hallgatói jogviszony igazolással.

A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat-szerzés mellett jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A program továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

A jelentkezéshez az alábbi két dolgot kell megtenni:

I. A diakmunka@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre kell jelentkezését megküldeni 2018. június 10-ig az alábbi tartalommal:

* név, születési hely és idő, pontos lakcím, telefonszám

* mely oktatási intézményben és milyen szakon tanul
* mely időszakban (július 1-31., vagy augusztus 1-31.) szeretne dolgozni, vagy mindegy melyik időszak (a munkavégzés helyét nem kell megjelölni, mivel arról nem a jelentkező dönt)
* a jelentkező olyan családi illetve szociális körülménye, amelyet az elbíráláshoz fontosnak tart.

II. A jelentkezés további feltétele, hogy a diák közvetítést kérőként a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adóigazolvány) valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5.) meg kell jelenni a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztráció érdekében.

16-18 év közötti diákok esetében a regisztrációhoz törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges, ezért ezen korcsoport valamelyik szülővel együtt jelenjen meg.

A jelentkezések elbírálása a jelentkezések sorrendjében történik. Erről a diákok e-mailben értesítést kapnak, amelyben a további teendőikről is tájékoztatjuk őket. Amennyiben a jelentkező diák erre nem reagál azt úgy tekintjük, hogy elállt jelentkezési szándékától és a programba helyette mást vonunk be. Ezért kérjük, hogy akinek a programban való részvételi szándéka komoly, a fentiek szerint szíveskedjen eljárni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés