Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Március 09. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Nőnapi Ünnepséget tartottak a nyugdíjas klubok

Nőnapi Ünnepséget tartottak a nyugdíjas klubok

Március 8-án a Nyugdíjas Klubok Egyesülete verses, zenés, prózai előadással köszöntötte a nőket a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Szakmaközi Művelődési Házban.

- Az év során a legtöbb munkát a nők végzik el, hiszen ők a munkahelyükön ellátott feladatok mellett őrzik a családi otthon melegét, megszülik és nevelik a gyerekeket, ápolják az időseket, végzik a házimunkát és a ház körüli teendőket is. Talán egész évben nem jut idő, lehetőség és még nagyobb eséllyel eszünkbe sem jut köszönetet mondani nekik mindezekért – mondta köszöntő beszédében Juhász István, a Nyugdíjas Klubok Egyesületének vezetője, majd arra ösztönözte férfitársait, hogy legalább egy évben egyszer, ezen a napon tekintsék szívükből előírt kötelezettségüknek a nők tevékenységét megköszönni.

Majd visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a legnagyobb nőnapi ünnepségek csak kizárólag az üzemekben, gyárakban, vállalatoknál voltak. Örömét fejezte ki, hogy napjainkra ez már megváltozott, szerencsére igazi családi ünneppé vált a Nőnap.

- Életünkben mindig központi szerepet játszott és játszik a nő. Akár barátnő, akár feleség, akár anya. Nélkülük nincs élet, boldogság, szenvedély, öröm és bosszúság sincs. Ahogy Jókai Mór megfogalmazta: A férfi sorsa a nő. Bárhogy csűrjük-csavarjuk a gondolatokat, a végkifejlet mindig az a beismerés: a nők azok akik az élet teljességét ölelik magukhoz. Mert nemcsak adják az életet, hanem éltetik is azt szeretettel, gondoskodással, simogatással, s ha kell figyelmeztetéssel, korholó szavakkal, elhallgatott mondatokkal. Velünk és értünk teszik mindezt, ezért mindenünk ők. Még akkor is ha évente egyszer szoktuk megfogalmazni, elismerni és köszöntő ürügyén elmondani, hogy milyen sokat jelent nekünk férfiaknak a szeretetük, a figyelmességük. Az ő napjuk ez a március 8. – hangsúlyozta Juhász István, majd arra kérte férfitársait, hogy ne feledkezzenek meg azokról a klubtársaikról, barátnőikről, akik egyedül élnek, magányban, bezárkózva és betegen.

- Ne csak gondoljunk rájuk, hanem próbáljuk őket megkeresni és megköszönteni, hogy érezzék: fontosak számunkra és tiszteljük bennük a nőt – mondta az egyesület vezetője.

A köszöntő gondolatokat követően a nyugdíjas klubok képviselői verssel, prózával lepték meg nőtársaikat, valamint a vendégművészek – a KSZC Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, illetve Csányi Istvánné és Fehér Zoltán félegyházi citerások – adták elő ünnepi műsorukat.

A vidám hangulatú esemény zárásaként a nyugdíjas klubok férfi tagjai apró ajándékkal kedveskedtek a megjelent hölgyeknek.

(Képek / video: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)