Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2017. Június 10. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Női intimplasztika: szabja kisebbre, doktor úr!

Női intimplasztika: szabja kisebbre, doktor úr!

Vajon a bugyi alatti sebészi hatalomátvétel a lelki bajok gyógyíre lesz, vagy múló hóbortot jelez?

A plasztikai sebészeknek hála, már nem számít különleges kérésnek, ha valaki a nagyajkait szeretné kisebbre szabatni, vagy a szűzhártyáját visszavarratni.

Kisebbet, szűkebbet, rövidebbet, újat
A világhálón az intim beavatkozásokra rákeresve ezernyi hirdetés biztatja a szörfölő érdeklődőt, hogy minél gyorsabban, minél kedvezőbb áron szabassa át elsődleges nemi jellegeit, ha elégedetlen azzal, amivel a természet megajándékozta. Legyen szó akár arról, hogy a sebészek a szeméremajkak, a szeméremdomb vagy a vagina méretét csökkentik, szűkítik, esetleg a G-pontot növelik, egy a lényeg, hogy szinte bármilyen szempontból aggályos(nak vélt) külső korrigálható.

Az ideális csak a filmekben és újságokban létezik?
A legtöbb nő funkcionális vagy esztétikai okok miatt kéri a szakember segítségét, és sokszor hosszas lelki küzdelem után veszi rá magát az operációra. A témában indított internetes fórumokat böngészve egyértelműen kiderül, hogy sokan vannak olyanok, akik szülés után vállalnák a vaginaszűkítő műtétet, mert a vizelettartási problémákon túl szexuális életükben is változás állt be a gyermekvállalás óta.

Többen arra panaszkodnak, hogy sportoláskor zavarja őket az átlagostól eltérő méret, esetleg szégyellik, hogy a fehérneműn keresztül is kivehető a furcsa forma. Bár némelyek arra hivatkoznak, hogy partnerük illeti negatív kritikával a nem mindennapi nemi szervet, a férfi hozzászólók véleménye alapján úgy tűnik, a férfitársaknak valójában nincs problémája az ideálistól különböző nemi jellegekkel. No de milyen is akkor a hőn áhított ideális?

Bár anatonómiailag valóban az számít "normálisnak", ha a szeméremajkak körülveszik, elfedik a kisajkakat, a szakemberek szerint a legtöbb orvoshoz forduló nőnek nem is ezért jut eszébe átszabatni magát. Ahogy az egy 2007-es, British Medical Journal-beli tanulmányból is kiderül, a sebészhez érkező nők sokszor hirdetéseken, pornóújságokban látott képekre hivatkozva keresik fel a szakembert, vagy partnerük kéri az ott látott "fazont". Mindezt nem is aprópénzért: az intim beavatkozások ára bár praxisonként változhat, de minimum hat számjegyre rúgó tételt jelent.

Szükséges vagy divat?
Az intim tájakon végzett plasztikai beavatkozások adott esetben valóban megoldást kínálhatnak a kellemetlen problémára, legyen az akár testi, akár lelki eredetű. Ha például a vagina extrém kinézete miatt a szexuális aktus során a becsípődő bőr minduntalan fájdalmat okoz, tényleg érdemes korrekció segítségével megszabadulni az örömteli pillanatokat megkeserítő bőrdarabtól.

A vaginaszűkítő műtétek is hasznosak lehetnek, és enyhíthetnek a szülés utáni vizelettartási panaszokon, de mérlegelendő az is, hogy a legtöbb esetben az intim torna is segíthet, és klasszisokkal kevesebb pénzből kigazdálkodható a partner által is észlelhető pozitív változás.

Szakorvosok szerint a vélt vagy vágyott pozitív következmények mellett az intimplasztika számos negatív hozadékkal és veszéllyel is járhat. A műtéten átesett nőknél gyakran fordul elő ugyanis hegesedés, lép fel fertőzés, és a szexuális érzékelés is megváltozhat.

Nemcsak a veszélyes következmények miatt érdemes azonban a műtét szükségességén elgondolkozni, hiszen könnyen lehet, hogy egy-egy ilyen beavatkozással valamilyen valós (párkapcsolati, lelki, munkahelyi) problémára próbálunk kissé suta megoldást találni. Így nem árthat, ha valaki rendet tesz a divathóbortok miatt ködös női fejekben, mielőtt a műtőben előkerül a szike és lekerül a bugyi.

Címkék: plasztika, szüzesség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 19:45, péntek | Helyi

Már lehet jelentkezni a Petőfi Emlékfutamra

Petőfi Sándor emlékfutás Kiskunfélegyháza belvárosában, a város értékeinek népszerűsítése a sportturizmus élénkítésével, ahol helyi zenei produkciókkal találkozhatnak a futók az útvonal mentén.

2024. Április 12. 16:28, péntek | Helyi

Fedezd fel!

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a csillagászat területén bővítették ismereteiket.

2024. Április 12. 16:20, péntek | Helyi

Interaktív megemlékezés a Költészet Napja alkalmából

József Attila születésnapjára, a magyar költészet napjára iskolánk hetedikes tanulói készültek. Felkészítő tanáruk Fáber Judit volt.

2024. Április 12. 15:17, péntek | Helyi

Vasárnap lesz az április vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. április 14. (vasárnap).