Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 03. 08:42, kedd | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

NMI Szakmai Nap Petőfiszálláson

NMI Szakmai Nap Petőfiszálláson

2019. november 26-án a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun megyei igazgatósága Petőfiszálláson tartotta soron következő szakmai napját

A találkozón 6 település vezetősége és közművelődési szakemberei vettek részt, sokan a helyi értéktár bizottság tagjaként.

A köszöntők után Oláh Edit, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun megyei igazgatója osztotta meg gondolait a résztvevőkkel, majd Szász János, Petőfiszállás polgármestere beszélt a nemrégiben átvett „Közösségeket támogató önkormányzati díjról” valamint az önkormányzat feladatairól és lehetőségeiről a téma kapcsán.

Balla Barnabás plébános a rendezvénynek helyet adó Pálosszentkút Kegyhely történetét mesélte el az egybegyűlteknek, mely a település egyik legkiemelkedőbb értéke, a résztvevők megtekintették a Mária múzeumot és kegyhely templomát.

Petőfiszállás értékeiről és az Értéktár Bizottság munkájáról Nagy Tímea kulturális munkatárs számolt be röviden. Folytatásként Polyák Albert, a hungarikummozgalom egyik elindítója vezetésével kerekasztal beszélgetés következett a települési értéktárakról.

A szakmai program lezárásaként Fekete Beatrix, a Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság közművelődési referense tartott tájékoztatót a közművelődésről szóló CLX. törvény alkalmazásáról.

A rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel ért véget, és Petőfiszállás Önkormányzata egy állófogadásos ebéddel látta vendégül a szakmai nap résztvevőit.


Cikk: Nagy Tímea, Képek: Nagy Tímea és Nagy Péter (petofiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.