Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2012. Május 05. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nincs megegyezés a telefonadóról

Nincs megegyezés a telefonadóról

Eredmény nélkül zárultak a pénteki egyeztetések a percalapú telefonadóról a távközlési szolgáltatók és a nemzetgazdasági minisztérium képviselői között.

A Magyar Hírlap úgy tudja, nem sikerült dűlőre jutni a főbb kérdésekben. A cégek szerint ugyanis az eredeti elképzelések alapján nem lehet júliustól életbe léptetni az adót, mert ennyi idő alatt nem tudják a rendszereket átalakítani és a szükséges fejlesztéseket elvégezni.

A lap információi szerint nem volt áttörés a telefonszolgáltatók és a Nemzetgazdasági Minisztérium közötti tegnapi egyeztetésen a telefonadóról. A tervezet végső formájáról hamarosan dönteni kell, mivel a kormány még az idén több tízmilliárd forint bevételt vár ettől. Ismert, a napokban bemutatott új Széll Kálmán-terv szerint percenként két forinttal adóztatnák meg a hívásokat és ugyanennyivel az SMS-eket. Az új teher az eredeti elképzelések szerint július elsején lépne hatályba, ám úgy tűnik, hogy a bevezetés csúszni fog. A lap korábban azt írta, hogy a távközlési cégek szerint a júliusi határidőt szinte biztosan nem tudják tartani, mert ennyi idő alatt nem lehet a rendszereket átállítani, és nem lehet elvégezni a szükséges fejlesztéseket.

Az új adó körül még sok a kérdés, nem tudni még például, hogy mi lesz azokkal a flottás csomagokkal, amelyek ingyenes beszélgetést biztosítanak a tagok között. Ha ezeknél a csomagoknál nulla- helyett kétforintos lesz a percdíj, akkor ez jelentős emelkedést hozhat a költségekben. A távközlési adóval egyébként az idén harmincmilliárd, míg jövőre mintegy 52 milliárd forinttal akarja növelni a kormány a költségvetés bevételeit. Ennek alapján éves szinten körülbelül 3,5–4 ezer forint, azaz körülbelül havonta háromszáz forint jut egy felhasználóra. Magyarországon csaknem 11,5 millió mobil-előfizetést és 2,9 millió vezetékes vonalat tartanak számon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: