Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2012. Május 05. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nincs megegyezés a telefonadóról

Nincs megegyezés a telefonadóról

Eredmény nélkül zárultak a pénteki egyeztetések a percalapú telefonadóról a távközlési szolgáltatók és a nemzetgazdasági minisztérium képviselői között.

A Magyar Hírlap úgy tudja, nem sikerült dűlőre jutni a főbb kérdésekben. A cégek szerint ugyanis az eredeti elképzelések alapján nem lehet júliustól életbe léptetni az adót, mert ennyi idő alatt nem tudják a rendszereket átalakítani és a szükséges fejlesztéseket elvégezni.

A lap információi szerint nem volt áttörés a telefonszolgáltatók és a Nemzetgazdasági Minisztérium közötti tegnapi egyeztetésen a telefonadóról. A tervezet végső formájáról hamarosan dönteni kell, mivel a kormány még az idén több tízmilliárd forint bevételt vár ettől. Ismert, a napokban bemutatott új Széll Kálmán-terv szerint percenként két forinttal adóztatnák meg a hívásokat és ugyanennyivel az SMS-eket. Az új teher az eredeti elképzelések szerint július elsején lépne hatályba, ám úgy tűnik, hogy a bevezetés csúszni fog. A lap korábban azt írta, hogy a távközlési cégek szerint a júliusi határidőt szinte biztosan nem tudják tartani, mert ennyi idő alatt nem lehet a rendszereket átállítani, és nem lehet elvégezni a szükséges fejlesztéseket.

Az új adó körül még sok a kérdés, nem tudni még például, hogy mi lesz azokkal a flottás csomagokkal, amelyek ingyenes beszélgetést biztosítanak a tagok között. Ha ezeknél a csomagoknál nulla- helyett kétforintos lesz a percdíj, akkor ez jelentős emelkedést hozhat a költségekben. A távközlési adóval egyébként az idén harmincmilliárd, míg jövőre mintegy 52 milliárd forinttal akarja növelni a kormány a költségvetés bevételeit. Ennek alapján éves szinten körülbelül 3,5–4 ezer forint, azaz körülbelül havonta háromszáz forint jut egy felhasználóra. Magyarországon csaknem 11,5 millió mobil-előfizetést és 2,9 millió vezetékes vonalat tartanak számon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 11:20, vasárnap | Belföld

Országos sztrájkot hirdet a PDSZ az oktatás világnapjára

Országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) - tájékoztatta az MTI-t a szakszervezet országos választmánya vasárnap.

2022. Szeptember 25. 11:19, vasárnap | Belföld

Szakadékba tolatott egy autós Zebegényben

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2022. Szeptember 25. 10:00, vasárnap | Belföld

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat