Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 10. 18:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nincs kirívó fogyasztóvédelmi jogsértés a kuponos akcióknál

Nincs kirívó fogyasztóvédelmi jogsértés a kuponos akcióknál

Nem találtak kirívó fogyasztóvédelmi jogsértéseket a kuponos akcióknál az ellenőrök, a tavalyi csaknem 300 vizsgálat mindössze 5 százalékában merült fel kifogás

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel. Kiemelték, az ITM IT Laboratóriuma és a fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen, így az idei őszi kuponnapok alatt is ellenőrzi az értékesítéseket a vásárlók és a tisztességes vállalkozások védelme érdekében.

A problémás esetekben többnyire a kereskedő nem vonta le a termék árából a kuponon szereplő kedvezményt, vagy a hirdetés ellenére nem fogadta el a kupont. Előfordult a próbavásárlás során, hogy az online megrendelt termékre nem vonatkozott a kuponakció, de erről vásárlás előtt nem adtak tájékoztatást.

A kuponok nemcsak magazinokban találhatóak meg, sok esetben már applikáción keresztül is hozzáférhetőek, sőt, közvetlenül az adott vállalkozás honlapjáról is le lehet tölteni azokat. A kuponos vásárlások során érdemes odafigyelni a kuponon szereplő akció határidejére, az árkedvezmény mértékére, illetve a termékkapcsolásokra. Fontos, hogy a kuponnal vásárolt akciós termékre, szolgáltatásra is az általános szavatossági-jótállási előírások és panaszkezelési szabályok az irányadók - írják a közleményben.

A magazinokban, reklámújságokban található kuponok mellett vannak olyan webáruházak, amelyek célzottan kupont értékesítenek, ezeket a vásárló más vállalkozásnál válthatja be. Ha a kupon beválthatóságával van a fogyasztónak problémája a webáruházhoz fordulhat, ha a kuponért vett szolgáltatással vagy áruval elégedetlen, akkor a terméket értékesítő vagy a szolgáltatást ténylegesen nyújtó céggel szemben lehet érvényesíteni a jogokat - tájékoztatott az ITM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.